Anne Dickens 2de van Nederland en 1ste van Brabant

19 september, 2017

Afgelopen zaterdag 16 september vond in Oss de laatste Open water wedstrijd van 2017 plaats. Anne Dickens (klas 5) was hierbij aanwezig om haar laatste wedstrijd te zwemmen(watertemperatuur 16 gr) en om bijbehorende prijzen in ontvangst te nemen. Het Open water seizoen begon in Vriezenveen op 17 juni en eindige op 16 september in Oss.

Anne zwom bijna ieder weekend de afgelopen maanden en legde in totaal 115 km zwemmend af. Ze trok heel Nederland door: Vriezenveen, Vianen, Rotterdam, Leiden, Hoek, Sluis, Srijen, Culemborg, Bodengrave, Amsterdam, Medemblick, Breda, Heerjansdam, Eindhoben, Oosterhout, Goes, Vlissingen, Sleewijk, Hoorn, Oss. Steeds stonden er afstanden tussen de 1-en 10 km op het programma.   In het weekend van 20 augustus toen er  in Nederland geen wedstrijd was, trok Anne naar Belgie, waar ze deelnam aan de 5 km wedstrijd van Damme naar Brugge.

Overal waar Anne kwam viel ze in de prijzen. Uiteindelijk werd het Nederlands kampioenschap uitgevochten in Zeeland.  In Goes werd de 5 km gezwommen en in Vlissingen de 10 km. Anne ging voor goud, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met het zilver.  Dat was  balen,  Anne had haar beste wedstrijden van het seizoen gezwommen, maar bleek net niet snel genoeg voor het goud.  Gelukkig ging het  goud in Brabant wel naar Anne, hier won ze alle wedstrijden met gemak. Tussen de zwemwedstrijden door liep Anne mee in de Nijmeegse Vierdaagse: 4×50 km werd door haar zonder enige vorm van training gelopen. Het was afzien, puur op wilskracht werd de eindstreep gehaald en was het kruisje binnen!

Nu is het tijd voor rust, waar iedereen vakantie had,  heeft Anne gewoon hard door getraind.  Voor de vakantie,  met de wedstrijden in het weekend,  huiswerk en proefwerken was het flink aanpoten. Ook nu, de afsluitende wedstrijden en de  start van klas 5 was  pittig. Anne zwemt nog mee in de competitiewedstrijd van haar club De Warande op 1 oktober, daarna volgt een rustperiode van 4 weken. Hierna zal zij haar trainingen weer op gaan pakken en zal zij zich gaan voorbereiden op een nieuw Open Waterseizoen in 2018.

Door de behaalde resultaten van afgelopen seizoen is Anne door het NOC*NSF benoemd tot Nationaal Talent! Hopelijk gaat het Anne lukken om haar Olympische droom waar te maken. Zij bedankt alle mensen die haar hierin  steunen en wil Ponton Made extra danken voor de financiële sponsoring.