Focus on You

Het Oelbert is een kleine en fijne school. Iedereen kent iedereen. Ook jij zal je snel thuis voelen op het Oelbert. Al tijdens de introductie maak je nieuwe vrienden. Je mentor heeft extra aandacht voor je. Je wordt geholpen als dat nodig is en extra uitgedaagd als je dat wenst.

Lees meer

Oelbert Masters

Op het Oelbert kun je veel kiezen. Wat past bij jou? Is het de Wiskunde Olympiade, fotoshoppen, potjes-latijn, jongleren, breien of iets heel anders? Iedere leerling , dus ook jij, mag twee keer per jaar een masterclass kiezen uit een breed aanbod.

Lees meer

Cross the Border

Op het Oelbert verleg je je grenzen. Je bezoekt musea in Nederland en daarbuiten. In klas 2 ga je naar Londen, in klas 3 hiken in de Ardennen, in klas 4 onderzoek doen in het Geuldal en in klas 5 maak je een fantastische klassieke reis naar Rome of Griekenland. Als dat niet uitdagend grensverleggend is?

Lees meer

Science & Research

Onderzoek, experimenteren, analyseren ……… als nieuwsgierige leerling spreekt je dat zeker aan. Op het Oelbert hebben we veel mogelijkheden om je ook op dit gebied uit te dagen. Ons Science lab, Six Sigma en de Bètaplus projecten stimuleren je een onderzoekende houding te ontwikkelen.

Lees meer

Sport Lab

Een gezonde geest in een gezond lichaam, zei Juvenalis. Wie wil dat niet? Sport is een belangrijk onderdeel in je rooster. Naast de gymlessen bieden we je nog veel meer aan: sportieve clinics en niet te vergeten Scoolsport op vrijdagmiddag. Geen beter begin van je weekend!

Lees meer

Art & Culture

Musiceren, toneel spelen, tekenen, schoolfeesten, Oelbert Festival en de Culturele Raad: te veel om op te noemen. Het bruist van de activiteiten op het Oelbert. Je kunt je talenten laten zien en verder ontplooien. Ook hier is er voor jou weer veel te kiezen.

Lees meer

Op het Oelbert verleg je je grenzen. Je bezoekt musea in Nederland en daarbuiten. In klas 2 ga je naar Londen, in klas 3 hiken in de Ardennen, in klas 4 onderzoek doen in het Geuldal en in klas 5 maak je een fantastische klassieke reis naar Rome of Griekenland. Als dat niet uitdagend grensverleggend is?

Russisch

Ook de taal en cultuur van een grote speler op het wereldtoneel kun je leren op het Oelbert. Je kunt in de onderbouw starten met Russisch.
cross the border
cross the border

Andere wereld

Bij levensbeschouwing leer je weer een andere wereld ontdekken: minstens één dag in je Oelbertleven ga je mee met een dakloze, leer je een vluchteling fietsen of maak je een film over een maatschappelijk onderwerp.
Cross The Border

Cross Your Borders

Zijn Indiërs echt zo goed in wiskunde? Hoe is het om te leven middenin een burgeroorlog? Kunnen we honger uit de wereld helpen met gentech? Dat zoeken we samen uit in klas 3 op een bijzondere manier. In het project Cross Your Borders ga je samen met studenten op zoek naar de oorzaken van en mogelijke oplossingen voor de problemen in ontwikkelingslanden.
  • Klassiek

De klassieken maken je een wereldburger! Onze cultuur is een erfenis van de klassieke cultuur. Kijk maar om je heen: gebouwen, literatuur, taal, toneel, debatten, wetenschap, politiek, filosofie, kunst… De klassieken vertellen je over onze roots. Je maakt kennis met mythes, beroemde verhalen en universele ideeën die nog net zo sterk zijn als 2000 jaar geleden.

Grieks, Latijn en de cultuur van de Grieken en Romeinen helpen je de oude en moderne wereld te doorgronden. Je leert analytisch denken, nauwkeurig te letten op details en betekenis te achterhalen. Heel belangrijk nu er zoveel informatie op je afkomt via internet.

  • Internationaal erkend: Cambridge, Delf, Goethe

Alle moderne vreemde talen krijg je bij ons op een hoog niveau. Je leest, praat, schrijft, oefent en speelt; bijvoorbeeld in klas 2 in ons Franse Taaldorp.

Kun je meer aan dan het gewone programma, vind je taal echt leuk en ben je goed in Engels, Frans en/of Duits, dan haal je internationaal erkende certificaten: Cambridge Engels, Delf Frans en Goethe Duits. Met Cambridge Engels kun je zo naar een universiteit in het buitenland. Je begint ermee in klas 2. Je kunt gaan voor het First Certificate, het Advanced én het Proficiency Level. Ook Delf start in klas 2 en Goethe start in klas 3. Sterkere  taalopleidingen zijn er niet!

  • Going Global

Wereldwijd gaan 58 miljoen kinderen niet naar school. En nog veel meer kinderen krijgen slecht onderwijs. Edukans werkt aan meer scholen, schoolbanken, boeken en leraren. Het Oelbert helpt Edukans daarbij en voert actie voor onderwijs in ontwikkelingslanden. Elk jaar mag een leerling mee naar een ontwikkelingsland. Volgend jaar is dat Malawi. De eerste €olorrun van Oosterhout is door ons georganiseerd. Dit jaar organiseren we de eerste Urbanrun van Oosterhout.

  • Op reis

Er staan veel reizen op het programma: binnen en buiten Nederland. Je bezoekt al in je introductieweek het archeologisch themapark Archeon. Je komt in cultureel Breda en politiek Den Haag. In klas 1 ga je bovendien naar Xanten, in klas 2 naar Londen, in klas 3 naar de Ardennen. In klas 4 ga je naar Aken of Lille en het Geuldal in Limburg en in klas 5 maak je jouw onvergetelijke reis naar Rome en Pompeji of naar Griekenland. Reizen is goed voor je talen- en mensenkennis en je ziet in het echt wat je hebt geleerd bij ons op school.

  • London Experience

Je gaat in klas 2 niet zomaar als toerist naar Londen. Je komt in een gastgezin, proeft de cultuur en spreekt Engels. Op je programma staan bijvoorbeeld het British Museum, een bezoek aan the Houses of Parliament, een cruise op de Theems en een theatershow op West End. Daarom de naam: London Experience!

  • Milieuraad

Goede ideeën en aanpakkers zijn altijd welkom. Gaat het milieu je aan het hart en wil je graag meedenken over zonnepanelen, zuinig zijn met energie en andere milieuzaken? Dan ben je welkom in onze Milieuraad.

Oelbert in 1 min

Laatste Nieuws

Kom kijken en meedoen op het Oelbert!

Pre-Gymnasium College

Voor groep 8

Voorlichtingsavonden

8, 10, 15 en 17 november

Open Avond

10 februari

Aanmelden

7 en 9 maart

Sint-Oelbertgymnasium

Er gebeurt veel op het Oelbert. Wij bieden een sterk gymnasiaal kernprogramma aan, met daaromheen een flexibele schil vol met keuzemogelijkheden voor extra begeleiding en/of voor extra uitdaging.