Focus on You

Het Oelbert is een kleine en fijne school. Iedereen kent iedereen. Ook jij zal je snel thuis voelen op het Oelbert. Al tijdens de introductie maak je nieuwe vrienden. Je mentor heeft extra aandacht voor je. Je wordt geholpen als dat nodig is en extra uitgedaagd als je dat wenst.

Lees meer

Oelbert Masters

Op het Oelbert kun je veel kiezen. Wat past bij jou? Is het de Wiskunde Olympiade, fotoshoppen, potjes-latijn, jongleren, breien of iets heel anders? Iedere leerling , dus ook jij, mag twee keer per jaar een masterclass kiezen uit een breed aanbod.

Lees meer

Cross the Border

Op het Oelbert verleg je je grenzen. Je bezoekt musea in Nederland en daarbuiten. In klas 2 ga je naar Londen, in klas 3 hiken in de Ardennen, in klas 4 onderzoek doen in het Geuldal en in klas 5 maak je een fantastische klassieke reis naar Rome of Griekenland. Als dat niet uitdagend grensverleggend is?

Lees meer

Science & Research

Onderzoek, experimenteren, analyseren ……… als nieuwsgierige leerling spreekt je dat zeker aan. Op het Oelbert hebben we veel mogelijkheden om je ook op dit gebied uit te dagen. Ons Science lab, Six Sigma en de Bètaplus projecten stimuleren je een onderzoekende houding te ontwikkelen.

Lees meer

Sport Lab

Een gezonde geest in een gezond lichaam, zei Juvenalis. Wie wil dat niet? Sport is een belangrijk onderdeel in je rooster. Naast de gymlessen bieden we je nog veel meer aan: sportieve clinics en niet te vergeten Scoolsport op vrijdagmiddag. Geen beter begin van je weekend!

Lees meer

Art & Culture

Musiceren, toneel spelen, tekenen, schoolfeesten, Oelbert Festival en de Culturele Raad: te veel om op te noemen. Het bruist van de activiteiten op het Oelbert. Je kunt je talenten laten zien en verder ontplooien. Ook hier is er voor jou weer veel te kiezen.

Lees meer

Op het Oelbert kun je veel kiezen. Wat past bij jou? Is het de Wiskunde Olympiade, fotoshoppen, potjeslatijn, jongleren, breien of iets anders? Iedere leerling , dus ook jij, mag twee keer per jaar een masterclass kiezen uit een breed aanbod.

Programmeren en coderen

Computers spelen een voorname rol in onze samenleving. Het aansturen van deze computers en de communicatie tussen deze computers gebeurt met een speciale programmeertaal. Vanaf klas 2 tot en met klas 5 kun je op het Oelbert die taal leren. Naast het daadwerkelijk programmeren leer je ook logisch en gestructureerd denken, complexe abstracte problemen oplossen en algoritmes begrijpen.
Oelbert Informatiekunde
jongleren op het schoolplein

Sprinturen en sprokkeluren

Als je het aankunt, volg je extra vakken, zoveel je maar wilt. Heb je niet genoeg ruimte binnen je rooster? Dan sprokkel je: je ruilt lesuren van vaste vakken in voor lesuren van extra vakken. Is er veel belangstelling voor een vak, dan geven we speciale ‘sprinturen’.

Oelbertdag

Op de jaarlijkse Oelbertdag organiseert klas 5 workshops voor de hele school. In 2017 waren dit er maar liefst 35 met als thema Afrika. De opbrengst van de hapjes en de activiteiten gaat altijd naar een goed doel. In 2018 was dat Ghana, omdat we daar een leerling naar uitgezonden hebben via Edukans. Ook jij kunt straks solliciteren naar zo’n kans!
  • Masterclasses

Twee keer per jaar, vier weken lang krijg je 1 les per week een wisselend programma met altijd verrassende Masterclasses. Je kiest acht uur je eigen Masterclass: uitvindingen die de wereld veranderden, keramiek (maken), fotoshoppen, Chinese gedichten, met niets doen meer leren, rugby, website bouwen, ontleden (echt, bij biologie), de Kangoeroe (een  landelijke wiskundewedstrijd) voorbereiden en nog veel meer.

  • Grammaticalab GSI

Wat heeft Nederlands met Latijn? Zijn er overeenkomsten en verschillen? Welke dan? Bij Grammatical Structure Investigation (GSI) ga je zelf op zoek naar de regels, formules en ‘eigen’aardigheden van beide talen. Julius Caesar en Jan Claassen uit het boekje Grammaticalab coachen je tijdens je zoektocht.

  • Spannende wedstrijden

We doen veel mee aan plaatselijke, regionale en landelijke wedstrijden. Je kunt bijvoorbeeld meestrijden met onze Debatclub of meedoen met de nationale Kangoeroewedstrijden en Olympiades voor biologie, aardrijkskunde, natuurkunde, wiskunde. En onze profielwerkstukken scoren hoog bij de landelijke PWS-wedstrijd.

  • Junior HPG voor slimme leerlingen

We stellen voor jou een programma op maat samen: extra vakken, Bètaplus, Masterclasses, meedoen met spannende wedstrijden… De mogelijkheden zijn groot. Heb je nog meer uitdaging nodig, dan is er Junior HPG. Je werkt iedere twee weken drie uur lang, onder begeleiding van vakdocenten, aan een programma dat jij interessant vindt. Dat kan van alles zijn: van onderzoeken, ontwerpen, schrijven tot zelf ondernemen.

In klas 4 kun je zelfs meedingen naar deelname aan het landelijke Honours Programma van alle Gymnasia. Word je uitverkozen dan mag jij onder schooltijd jouw unieke idee echt uitvoeren en krijg je straks een honours-getuigschrift bij je diploma.

  • Socrates fellowship

Het Oelbert is aangesloten bij Socrates, het netwerk voor toptalenten. Alleen de beste studenten komen in aanmerking voor het lidmaatschap. Misschien ben jij daar straks bij!

Oelbert in 1 min

Laatste Nieuws

Kom kijken en meedoen op het Oelbert!

Pre-Gymnasium College

Voor groep 8

Voorlichtingsavonden

8, 10, 15 en 17 november

Open Avond

10 februari

Aanmelden

7 en 9 maart

Sint-Oelbertgymnasium

Er gebeurt veel op het Oelbert. Wij bieden een sterk gymnasiaal kernprogramma aan, met daaromheen een flexibele schil vol met keuzemogelijkheden voor extra begeleiding en/of voor extra uitdaging.