Leerlingenraad

Alle leerlingen zijn automatisch lid van de leerlingenvereniging. Elk jaar kiezen de leerlingen een eigen bestuur. Dit leerlingenbestuur behartigt de specifieke belangen van de leerlingen en organiseert een aantal buitenschoolse activiteiten. Commissies (raden) dragen onder andere zorg voor de uitgave van het leerlingenblad VITA en voor culturele en sportieve activiteiten. Er is ook een milieuraad.
Het leerlingenbestuur voert op gezette tijden overleg met de schoolleiding.
Heb jij ideeën of belangstelling voor één van de raden? Of wil je volgend jaar graag in een raad, maar weet je niet hoe? Mail dan de Leerlingenraad.

De leerlingenraad bestaat uit:

Voorzitter
De taak van de voorzitter is het begeleiden van alle activiteiten van de leerlingenraad en het voorzitten van de vergaderingen. Ongeveer een keer per twee weken houden we deze vergaderingen en daarin bespreken we alles, van LAN-party’s tot de Valentijnsactie. Ook vormt de voorzitter, samen met de secretaris en de penningmeester, het dagelijkse bestuur (DB).
 Elke week vergadert het dagelijkse bestuur met de rector, mevr. Blom, en zo houden we haar op de hoogte van alles wat er binnen de leerlingenraad speelt. Daarnaast helpt het dagelijkse bestuur mee met het organiseren van de Oelbertdag. Het leukste van het voorzitterschap vind ik het regelen van alles. Is dat ook echt jouw ding & zit jij volgend jaar in de 5e? Misschien schuilt er dan wel een toekomstige voorzitter in jou!

Secretaris
Als secretaris van de leerlingenraad ben je eigenlijk op de hoogte van alle dingen die er gebeuren. Ik maak tijdens elke vergadering notulen, dan weet iedereen wat ze wel en vooral niet moeten doen. Ik heb de machtige sleutel van de brievenbus (meestal leeg) en ik houd de administratie bij. Verder ben ik gewoon een lid van het DB, dus ik werk ook gewoon mee met het Gala, de Vossenjacht, schoolfeesten en nog heel wat meer. Lijkt het jou leuk om ook eens wat te doen in de leerlingenraad, en meteen wat leuke ervaring op te doen over 'hoe organiseer ik iets goed', stuur dan even een mailtje, en je krijgt gegarandeerd een antwoord terug.

Penningmeester
De leerlingenraad organiseert geregeld activiteiten, en vele daarvan kosten geld. Het beheer van dit geld ligt in handen van de penningmeester. Die zorgt dat er op tijd geld beschikbaar komt, en dat het geld uiteindelijk, voor zover er wat over is, terugkomt bij de penningmeester. Verder heb je als penningmeester ondersteunende taken bij bijvoorbeeld de schoolfeesten en het Gala van klas 6. Het is een taak die wat tijd vergt, maar toch ook een hoop nieuwe ervaringen en leuke momenten met zich meebrengt.

Verder zitten in de leerlingenraad de voorzitters van:
Barcommissie
Culturele raad
Feestcommissie
Milieuraad
Sportraad
Vita-raad

Barcommissie
De BaCo helpt iedere pauze achter de bar bij Markies met de catering. Ook organiseren wij de Oelbertavonden, zoals Oelbert Light en Oelbert Classic. Als laatste helpen wij de FeestCommissie en de Culturele Raad een handje bij grote feesten als de Vossenjacht in klas 1 en het Gala in klas 6.

Culturele raad

Dit jaar zijn onze plannen grootser en gekker dan ooit, dus er staat jullie een jaar vol verrassingen te wachten. Om er eens een paar te noemen: de vossenjacht, een fantastisch Gala (dus 6e klassers: wees niet bezorgd), een bezoek van sinterklaas, de Oelbertavonden en natuurlijk nog een romantisch Valentijn.

Feestcommissie
Het is onze taak om een aantal spetterende schoolfeesten voor jullie te organiseren. Daarom bestaat de raad dit jaar uit nog 8 vierde & vijfdeklassers. Samen zorgen wij voor 5 knallende avonden, die al beginnen bij het verzinnen van een thema... tot het opruimen na afloop aan toe. Wij zijn ondertussen alweer druk bezig voor het volgende feest en hopen jullie daar allemaal tegen te komen! 
Let’s party..!!

Milieuraad


Sportraad
Elk jaar weer, zoals jullie gewend zijn, zoveel mogelijk sportieve activiteiten. Zoals een dart-, voetbal-, hockey-, basketbal-, badminton- en tafeltennistoernooi.

VITA-raad
1304-jubileumvitaVier keer per jaar brengt deze raad onze schoolkrant, de VITA, uit. De schoolkrant heet al 75 jaar VITA, wat 'leven' betekent, maar staat voor: Van Ieder Tot Allen. De Vita’s zijn ook digitaal te lezen.