Kledingregels

Gymkleding

Gymkleding (wit shirt en blauwe broek, allebei met Oelbertlogo) kan worden aangeschaft bij Intersport, Kerkstraat 14 in Oosterhout. De kosten bedragen € 21,-. Alle leerlingen krijgen 10% korting op hun extra aankopen bij deze winkel. Het spreekt vanzelf dat binnensportschoenen een niet-afgevende zool moeten hebben.

Als een leerling tijdens de LO-lessen de armen en/of de benen bedekt wil hebben, kan afgeweken worden van dit tenue en een shirt en/of broek met lange mouwen/pijpen worden gedragen in de schoolkleuren.

Voor leerlingen die ook tijdens LO lessen een hoofddoek willen dragen zijn er 2 mogelijkheden:

  • Een strakke hoofddoek waarbij de nek vrij blijft. Hierbij moet eventueel loshangende stof worden opgeknoopt i.v.m. de veiligheid. Dit mag i.v.m. de hygiëne niet de hoofdoek zijn die tijdens de rest van de lessen gedragen wordt.
  • Als de nek bedekt moet blijven is de leerling aangewezen op een speciale sporthoofddoek, die strak om het hoofd zit en een veilige sluiting heeft. Een voorbeeld kunt u vinden via capsters.com. De varianten Skate en Aerobics voldoen aan onze eisen wat betreft veiligheid en hygiëne. De kosten zijn voor de ouders.

Hoofddoeken en practica

Omwille van de brandveiligheid moeten hoofdoeken tijdens practica gemaakt zijn van 100% katoen.