Steun ons nieuwe muziekpaviljoen

Met ingang van het schooljaar 2018- 2019 gaat het vak muziek een prominente rol spelen in ons onderwijsaanbod. In klas 1 en 2 krijgen alle leerlingen muziek en in klas 3 staat muziek als keuzevak op het rooster. We bouwen nog voor de zomer een prachtig muziek paviljoen nabij de school.

U kunt door een financiële bijdrage het muziekonderwijs op het Oelbert steunen. Wij kunnen daarmee meer en betere instrumenten aanschaffen. U kunt dat doen door een bedrag naar keuze over te maken op NL69RABO0153711027 t.n.v. Onderwijsstichting Sint-Oelbert inz. STG Alumni Bonaventura o.v.v. Steun Muziek.

Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage. Als u wilt, nodigen we u te zijner tijd uit voor de feestelijke opening. Mailt u ons dat op admin@oelbert.nl?

Op een van de groene velden van het Sint Oelbertgymnasium verschijnt binnenkort een nieuw muziekpaviljoen dat door Grosfeld van der Velde is ontworpen. Het paviljoen voorziet in de dubbele behoefte meer ruimte binnen de school te genereren voor theorielokalen en om muziekonderwijs op niveau te kunnen geven en daarnaast om ruimte te bieden voor externen om muziek te beoefenen.

Het bijzondere van het paviljoen is dat het een bijna circulair gebouw is met een cascomatige opbouw die verplaatsbaar is. Het paviljoen bestaat uit systeemunits die volledig prefab zijn gemaaktwaarbij ook de zware geluidseisen worden geïntegreerd in de wand en dakopbouw. Drie individuele oefenruimten en een groot leslokaal vormen samen met een kleine toiletgroep het programma van eisen.

Het paviljoen staat op het grote groene grasveld achter de kapel. Dit veld zal in de tijd transformeren in een weelderig landschap met een grote retentievijver om overtollig water op te vangen. Ook het water dat op het dak van het paviljoen valt, infiltreert via een ingenieus afvoersysteem in de draagstructuur in de bodem.

Het meest bijzondere aan het paviljoen is het materiaal van de buitengevel. De gevel is opgebouwd uit shingles van gerecycled plastic dat voor een deel door de leerlingen van de school wordt ingezameld. De shingles zijn een ontwerp van bureau SLA en overtreders W en reageren op licht als de huid van een kameleon. De kleur van de gevel verschiet van donkergroen tot lichtblauw en grijs waardoor het paviljoen als een kameleon probeert op te gaan in het groene landschap