Tabletklas 2016-1017

1 maart, 2016

21 century skills met tablets op het Oelbert

Op het Sint-Oelbertgymnasium gaan de eersteklassers met  ingang van schooljaar 2016-2017 naast de boeken werken met Windows-tablets. Een combinatie van hard-copy boeken en digitale leermiddelen maakt dat het onderwijs meer op maat gegeven kan worden. Er kan gedifferentieerd worden naar tempo, werkwijze en werkvormen. Het digitaliseren is geen doel op zich, maar een middel om het onderwijs op het Sint-Oelbertgymnasium nog uitdagender, boeiender en meer op maat te maken.

Leerlingen groeien tegenwoordig letterlijk op in een digitale wereld. Digitalisering is een wezenlijk onderdeel van hun leefwereld. Ook in het hoger- en wetenschappelijk onderwijs zijn 21 century skills en het digitaal ontsluiten van bronnen, in allerlei verschijningsvormen (afbeeldingen, film, geluid, enzovoorts) gemeengoed. Om onze leerlingen zo goed mogelijk daarop voor te bereiden gaat de school de ouders de gelegenheid geven om een tablet aan te schaffen via een huur-/koopconstructie. De tablet zal voorzien zijn van een toetsenbord en is valbestendig. Ook voor een verzekering en omruilgarantie wordt gezorgd. Na drie jaar is de tablet eigendom van de leerling en/of ouder.

De tablet kan worden ingezet om aantekeningen te maken, documenten met elkaar te delen in de cloud, digitale leermiddelen te openen in de digitale leeromgeving, agenda en lesrooster te raadplegen, bronnen te zoeken enzovoorts. De verschillende vakken zullen elk op hun specifieke wijze gebruik maken van de tablets. De leerling beschikt ook thuis over de tablet en kan het apparaat dus ook thuis gebruiken.    Wilt u meer weten over de tabletklassen en alle andere vernieuwende activiteiten op het Sint-Oelbertgymnasium, kom dan naar onze Open Avond op 19 februari van 17.00 uur tot 21.00 uur.

Nu al nieuwsgierig? Download onze speciale Oelbert App in de Play Store voor Android of de App Store voor iOS.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA