Engels

Vanwege het belang van Engels als wereldtaal is het van het grootste belang dat leerlingen de taal uitstekend beheersen.

Onze leerlingen leren grammatica en krijgen literatuurlessen, maar het allerbelangrijkste is dat ze heel vaardig worden in het luisteren, spreken, lezen en schrijven in het Engels. Vanaf de allereerste les wordt daarom uitsluitend Engels gesproken, zodat leerlingen ondergedompeld worden in de taal. Brugklasleerlingen mogen, nee, ze moeten fouten maken in het Engels want daarmee leren ze het het beste. Met deze Engelse onderdompeling maken de leerlingen zich de taal goed en gemakkelijk eigen.

Docenten gebruiken hierbij actuele gebeurtenissen en onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van de leerlingen in de lessen. Leerlingen zijn actief betrokken bij de taal en cultuur van Engelstalige landen en ontwikkelen hun taalvaardigheid via hun unieke, individuele interesses. Leerlingen houden veel presentaties en worden daarin vakkundig door hun docenten begeleid. Hierdoor leren leerlingen van jongs af hoe ze onderwerpen voor een groep moeten presenteren in het Engels, waar ze later profijt van hebben. Daarnaast bezoeken leerlingen toneelstukken van Shakespeare, ze lezen Engelse boeken en er worden relevante films getoond.

At Sint-Oelbert Gymnasium, we are very passionate about English!