Focus on You

Het Oelbert is een kleine en fijne school. Iedereen kent iedereen. Ook jij zal je snel thuis voelen op het Oelbert. Al tijdens de introductie maak je nieuwe vrienden. Je mentor heeft extra aandacht voor je. Je wordt geholpen als dat nodig is en extra uitgedaagd als je dat wenst.

Lees meer

Oelbert Masters

Op het Oelbert kun je veel kiezen. Wat past bij jou? Is het de Wiskunde Olympiade, fotoshoppen, potjes-latijn, jongleren, breien of iets heel anders? Iedere leerling , dus ook jij, mag twee keer per jaar een masterclass kiezen uit een breed aanbod.

Lees meer

Cross the Border

Op het Oelbert verleg je je grenzen. Je bezoekt musea in Nederland en daarbuiten. In klas 2 ga je naar Londen, in klas 3 hiken in de Ardennen, in klas 4 onderzoek doen in het Geuldal en in klas 5 maak je een fantastische klassieke reis naar Rome of Griekenland. Als dat niet uitdagend grensverleggend is?

Lees meer

Science & Research

Onderzoek, experimenteren, analyseren ……… als nieuwsgierige leerling spreekt je dat zeker aan. Op het Oelbert hebben we veel mogelijkheden om je ook op dit gebied uit te dagen. Ons Science lab, Six Sigma en de Bètaplus projecten stimuleren je een onderzoekende houding te ontwikkelen.

Lees meer

Sport Lab

Een gezonde geest in een gezond lichaam, zei Juvenalis. Wie wil dat niet? Sport is een belangrijk onderdeel in je rooster. Naast de gymlessen bieden we je nog veel meer aan: sportieve clinics en niet te vergeten Scoolsport op vrijdagmiddag. Geen beter begin van je weekend!

Lees meer

Art & Culture

Musiceren, toneel spelen, tekenen, schoolfeesten, Oelbert Festival en de Culturele Raad: te veel om op te noemen. Het bruist van de activiteiten op het Oelbert. Je kunt je talenten laten zien en verder ontplooien. Ook hier is er voor jou weer veel te kiezen.

Lees meer

Musiceren, toneel spelen, tekenen, schoolfeesten, Oelbert Festival en de Culturele Raad; te veel om op te noemen. Het bruist van de activiteiten op het Oelbert. Je kunt je talenten laten zien en verder ontplooien. Ook hier is er voor jou veel te kiezen.

Naar het theater

We staan niet alleen zelf op het podium, we gaan ook regelmatig kijken naar toneel, cabaret, muziek- en dansproducties, in Oosterhout maar ook (ver) daar buiten.
Art & Culture

Film

In het Oelbert Filmhuis draaien we aangrijpende, spannende, eigenwijze, originele, mooie en klassieke films. En we hebben het er samen over. Je zult merken dat je al snel een echte kenner wordt.

BBC Awards

leder jaar doet een groep leerlingen mee met de internationale BBC Awards voor Public Speaking, Young Writers en Digital Voice. Laat jij je ook uitdagen?
art-en-culture
art-and-culture-3
  • Op en achter het toneel

Sta jij graag op het podium? Dan doe je natuurlijk mee met ons jaarlijkse grote toneelstuk, met muziek, decorbouw en grime. We nodigen iedereen uit om te komen kijken naar de uitvoering in theater de Bussel! Sta jij liever niet in de spotlights, dan maak je de achtergrondmuziek, bouw je mee aan de decors of zorg je voor licht en geluid.

  • Muziek

We hebben het vak muziek uitgebreid naar klas 1 tot en met klas 3. Daarvoor is een muziekpaviljoen met echte oefencabines gebouwd achter de school. Je kunt daar met allerlei instrumenten muziek (leren) maken en na de lestijd met je eigen band of groep komen oefenen!

  • Oelbertfestival

Dit festival is een echte Oelbert-traditie: leerlingen treden op voor familie, vrienden en kennissen. Bespeel jij een muziekinstrument, zing je, rap je, doe je aan cabaret, dans je of zit je in een band? Tijdens het Oelbertfestival mag je laten zien wat je kunt op een groot podium met een echte geluidsinstallatie. Waar wacht je nog op?

  • Schoolfeesten

Onze schoolfeesten moet je meemaken! Je eerste schoolfeest (alleen voor klas 1) heb je al aan het einde van de kennismakingsperiode na de Vossenjacht. En er gaan er nog heel veel volgen in je schooltijd hier! Wie weet word jij lid van de FeCo, de FeestCommissie die alle feesten organiseert!

  • Naar het museum

Den Haag bezoek je voor een kijkje in de Tweede Kamer, maar ook voor het Mauritshuis, Beelden aan Zee, Panorama Mesdag en/of het Gemeentemuseum. Samen met de Beyerd in Breda werken we aan een kunstproject en ga je in klas 1 op zoek naar kunst in de stad.

  • VITA

Heb je ambities op het gebied van schrijven, poëzie, vormgeving of fotografie? Ga dan in de redactie van VITA, ons leerlingenblad. Heel wat Oelbertanen hebben hier hun eerste stappen gezet op weg naar een carrière in de journalistiek, de media, literatuur of vormgeving.

  • Sinterklaasviering

Ja, we geloven allemaal nog in Sinterklaas, in de roe en de gard. Je mag zelf medeleerlingen voordragen die daarvoor in aanmerking komen. De CuRa, onze Culturele Raad, organiseert elk jaar weer dit succesvolle evenement in onze agora.

  • Valentijnsactie

Ook deze actie is in handen van de CuRa. Jij mag aangeven wie op 14 februari een speciale Valentijnroos krijgt, anoniem natuurlijk.

  • Rondom kerst

De hele kerstviering wordt ingevuld door leerlingen, met muziek, zang, dans en verhalen. Wijd en zijd beroemd is ons kerstgala in klas 6. Leerlingen arriveren voor het diner dansant in prachtige jurken (en pakken) en in de meest bijzondere voertuigen: de gouden koets met vier schimmels, een arrenslee… niets is te gek! Je krijgt zelfs echte dansles van tevoren.

  • Paarse Vrijdag

Paarse Vrijdag is dé grote actie-dag van de GSA (Gender & Sexuality Alliance). Door elk jaar op de 2de vrijdag in december de school paars te kleuren, zet de GSA zich in voor seksuele- en gender-diversiteit als norm. Het is altijd een super dag voor iedereen!

Oelbert in 1 min

Laatste Nieuws

Kom kijken en meedoen op het Oelbert!

Pre-Gymnasium College

Voor groep 8

Voorlichtingsavonden

8, 10, 15 en 17 november

Open Avond

10 februari

Aanmelden

7 en 9 maart

Sint-Oelbertgymnasium

Er gebeurt veel op het Oelbert. Wij bieden een sterk gymnasiaal kernprogramma aan, met daaromheen een flexibele schil vol met keuzemogelijkheden voor extra begeleiding en/of voor extra uitdaging.