Focus on You

Het Oelbert is een kleine en fijne school. Iedereen kent iedereen. Ook jij zal je snel thuis voelen op het Oelbert. Al tijdens de introductie maak je nieuwe vrienden. Je mentor heeft extra aandacht voor je. Je wordt geholpen als dat nodig is en extra uitgedaagd als je dat wenst.

Lees meer

Oelbert Masters

Op het Oelbert kun je veel kiezen. Wat past bij jou? Is het de Wiskunde Olympiade, fotoshoppen, potjes-latijn, jongleren, breien of iets heel anders? Iedere leerling , dus ook jij, mag twee keer per jaar een masterclass kiezen uit een breed aanbod.

Lees meer

Cross the Border

Op het Oelbert verleg je je grenzen. Je bezoekt musea in Nederland en daarbuiten. In klas 2 ga je naar Londen, in klas 3 hiken in de Ardennen, in klas 4 onderzoek doen in het Geuldal en in klas 5 maak je een fantastische klassieke reis naar Rome of Griekenland. Als dat niet uitdagend grensverleggend is?

Lees meer

Science & Research

Onderzoek, experimenteren, analyseren ……… als nieuwsgierige leerling spreekt je dat zeker aan. Op het Oelbert hebben we veel mogelijkheden om je ook op dit gebied uit te dagen. Ons Science lab, Six Sigma en de Bètaplus projecten stimuleren je een onderzoekende houding te ontwikkelen.

Lees meer

Sport Lab

Een gezonde geest in een gezond lichaam, zei Juvenalis. Wie wil dat niet? Sport is een belangrijk onderdeel in je rooster. Naast de gymlessen bieden we je nog veel meer aan: sportieve clinics en niet te vergeten Scoolsport op vrijdagmiddag. Geen beter begin van je weekend!

Lees meer

Art & Culture

Musiceren, toneel spelen, tekenen, schoolfeesten, Oelbert Festival en de Culturele Raad: te veel om op te noemen. Het bruist van de activiteiten op het Oelbert. Je kunt je talenten laten zien en verder ontplooien. Ook hier is er voor jou weer veel te kiezen.

Lees meer

Het Oelbert is een kleine en fijne school. Iedereen kent iedereen. Ook jij zult je snel thuis voelen op het Oelbert. Al tijdens de introductie maak je nieuwe vrienden. Je mentor heeft extra aandacht voor je. Je wordt geholpen als dat nodig is en extra uitgedaagd als je dat wenst.

Privilege-uren

In klas 2, t/m 6 kun je privilege-uren verdienen door hard te werken en goede cijfers te halen. Hoe dat precies werkt, vertellen we je dan.

Rots en Water

In klas 1 en 2 krijg je tien lessen Rots en Water. Dit is een waardevolle en leuke training die je samen met je klas, mentor en trainer doorloopt. Op een ontspannen manier werk je aan sociale vaardigheden, zoals zelfvertrouwen, zelfbeheersing en zelfreflectie. Je wordt je bewust van je eigen kracht en je eigen mogelijkheden. Rots en Water geeft je handvatten om zelf mentaal sterk te zijn en om voor anderen op te komen.
Focus on You

Lenteschool

Lukt het je ondanks alle goede bedoelingen en inzet niet zo goed op school en kun je niet zonder meer over? We organiseren in de meivakantie de zogenaamde Lenteschool om je te helpen achterstand weg te werken of gewoon om extra te oefenen.
Meiden op het schoolplein
  • Focusperiode

In de loop van klas 3 kies je het profiel waarin je in klas 6 examen doet. We willen je helpen om je dan te focussen op vakken die je ‘meeneemt’ naar de bovenbouw. Daarom mag je in klas 3 eind april al twee vakken laten vallen die je niet meer volgt vanaf klas 4. Dan heb je meer tijd en energie voor de vakken die je wél gekozen hebt.

  • Jouw toekomst

Welk profiel, welke studie past bij jou? Al vanaf klas 3 krijg je speciale lessen, bijeenkomsten en voorlichting om je te helpen bij je profiel- en studiekeuze. De Universiteit van Tilburg geeft studievoorlichting en ouders komen op school praten over hun studie en werk, studenten en oud-leerlingen vertellen over hun opleiding op de universiteit en het HBO en via de Rotary JobXperience leer je van echte professionals: je loopt een dag mee met bijvoorbeeld een econoom, huisarts of ondernemer. In klas 5 en 6 bezoek je de Open Dagen van universiteiten.

Oelbert in 1 min

Laatste Nieuws

Kom kijken en meedoen op het Oelbert!

Pre-Gymnasium College

Voor groep 8

Voorlichtingsavonden

8, 10, 15 en 17 november

Open Avond

10 februari

Aanmelden

7 en 9 maart

Sint-Oelbertgymnasium

Er gebeurt veel op het Oelbert. Wij bieden een sterk gymnasiaal kernprogramma aan, met daaromheen een flexibele schil vol met keuzemogelijkheden voor extra begeleiding en/of voor extra uitdaging.