Focus on You

Het Oelbert is een kleine en fijne school. Iedereen kent iedereen. Ook jij zal je snel thuis voelen op het Oelbert. Al tijdens de introductie maak je nieuwe vrienden. Je mentor heeft extra aandacht voor je. Je wordt geholpen als dat nodig is en extra uitgedaagd als je dat wenst.

Lees meer

Oelbert Masters

Op het Oelbert kun je veel kiezen. Wat past bij jou? Is het de Wiskunde Olympiade, fotoshoppen, potjes-latijn, jongleren, breien of iets heel anders? Iedere leerling , dus ook jij, mag twee keer per jaar een masterclass kiezen uit een breed aanbod.

Lees meer

Cross the Border

Op het Oelbert verleg je je grenzen. Je bezoekt musea in Nederland en daarbuiten. In klas 2 ga je naar Londen, in klas 3 hiken in de Ardennen, in klas 4 onderzoek doen in het Geuldal en in klas 5 maak je een fantastische klassieke reis naar Rome of Griekenland. Als dat niet uitdagend grensverleggend is?

Lees meer

Science & Research

Onderzoek, experimenteren, analyseren ……… als nieuwsgierige leerling spreekt je dat zeker aan. Op het Oelbert hebben we veel mogelijkheden om je ook op dit gebied uit te dagen. Ons Science lab, Six Sigma en de Bètaplus projecten stimuleren je een onderzoekende houding te ontwikkelen.

Lees meer

Sport Lab

Een gezonde geest in een gezond lichaam, zei Juvenalis. Wie wil dat niet? Sport is een belangrijk onderdeel in je rooster. Naast de gymlessen bieden we je nog veel meer aan: sportieve clinics en niet te vergeten Scoolsport op vrijdagmiddag. Geen beter begin van je weekend!

Lees meer

Art & Culture

Musiceren, toneel spelen, tekenen, schoolfeesten, Oelbert Festival en de Culturele Raad: te veel om op te noemen. Het bruist van de activiteiten op het Oelbert. Je kunt je talenten laten zien en verder ontplooien. Ook hier is er voor jou weer veel te kiezen.

Lees meer

Een gezonde geest in een gezond lichaam, zei Juvenalis. Wie wil dat niet? Sport is een belangrijk onderdeel in je rooster. Naast de gymlessen bieden we je nog veel meer aan: sportieve clinics en niet te vergeten Scoolsport op vrijdagmiddag. Geen beter begin van je weekend!

Je eigen rooster

Het Oelbert is een flexibele school. Speel je een sport op hoog niveau, dan houden we daar rekening mee. Speciaal voor jou maken we een aangepast rooster.
SportLab

Sportraad

Als enthousiaste sporter kun je ook in de Sportraad: je bedenkt sportieve activiteiten en sporttoernooien en helpt bij de uitvoering daarvan.
Sport-Lab

Expeditie Ardennen

In klas 3 ga je hiken in de Ardennen: je trekt rond met een kaart of gps-systeem over land en over water, geniet van de natuur, mountainbiket, strekt je benen bij het kampvuur en slaapt in een tent. Durf jij te abseilen?
Expeditie Ardennen
  • Oelympic games

Op het Oelbert wordt veel gesport en bewogen. Dat merk je al meteen in de introductieweek. Tijdens de Oelympic games leer je samen spelen en maak je op een sportieve manier kennis met elkaar, terwijl je punten probeert te vergaren met jouw team. Wie wint?

  • Sport Clinics

In klas 1 heb je natuurlijk de ‘gewone’ gymlessen, maar drie keer per jaar heb je extra sportclinics. Dan ga je met experts aan de gang met andere, uitdagende sporten, bijvoorbeeld freerunnen, circussport of zelfverdediging.

  • Oelbert Scoolsport

Natuurlijk mag je vaker sporten als je dat leuk vindt. Sporten op school is cool, daarom Scoolsport! Wil jij met je klasgenoten lekker een potje pannavoetbal spelen, tafeltennissen, ultimate frisbee doen, rugbyen of dansen? Tijdens het blokuur op vrijdagmiddag kun je samen allerlei bekende en minder bekende sporten beoefenen: iedereen is welkom!

  • Schaak-, voetbal-, hockey- en heel veel andere toernooien

Schaken is populair op het Oelbert. Ons schaakteam doet elk jaar mee aan het nationaal kampioenschap schoolschaken. We organiseren zelf sporttoernooien op school, doen mee aan open toernooien van andere scholen, sportverenigingen en/of sportbonden en met de Olympic Moves.

  • Olympic Moves

We doen natuurlijk mee met de grootste sportcompetitie van Nederland: de Olympic Moves. We wonnen al heel vaak met voetbal, golf en tennis. Ben jij of is jouw team de beste in de regio, dan mag je strijden voor het nationale kampioenschap voor scholen in het Olympisch stadion in Amsterdam.

  • Sportoriëntatie klas 6

Turnen, basketballen, golfen, volleyballen, zelfverdediging, dansen, voetballen, tennis, fitness, duiken, softbal…Tijdens de sportoriëntatie in klas 6 mag je van alles uitproberen.

Oelbert in 1 min

Laatste Nieuws

Kom kijken en meedoen op het Oelbert!

Pre-Gymnasium College

Voor groep 8

Voorlichtingsavonden

8, 10, 15 en 17 november

Open Avond

10 februari

Aanmelden

7 en 9 maart

Sint-Oelbertgymnasium

Er gebeurt veel op het Oelbert. Wij bieden een sterk gymnasiaal kernprogramma aan, met daaromheen een flexibele schil vol met keuzemogelijkheden voor extra begeleiding en/of voor extra uitdaging.