Edukans – Going Global

Ik ben Maxime Klerkx en ik zit in klas 4. Namens onze school doe ik dit jaar mee aan het project ‘Going Global’ van de ontwikkelingsorganisatie ‘Edukans’, die zich inzet voor beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Met Going Global reist ieder jaar een groep geselecteerde Nederlandse leerlingen naar een ontwikkelingsland, dit jaar is dat Ghana. In februari reis ik voor 10 dagen samen met andere vierde- en vijfde-klassers, die van andere scholen in Nederland komen, naar Ghana, als ambassadeur namens onze school.

We gaan als reporters op reis en werken samen met leeftijdgenoten uit Ghana aan een project over onderwijs en ontwikkelingssamenwerking. Er wordt gewerkt aan thema’s als: meisjes naar school, zelfvertrouwen, kindhuwelijken en HIV/aids. Tegelijkertijd gaan we verslag doen van onze ervaringen door foto’s te maken, artikelen te schrijven, interviews te houden en tijdens de reis een blog bij te houden. Op deze manier leren we de leefomstandigheden van kinderen in Ghana op een indringende manier kennen en hebben ook wij, als leerlingen uit het actieland, heel veel profijt van het zien en ontdekken van een compleet andere cultuur.

Alles wat ik tijdens onze reis meemaak, wil ik zo veel mogelijk met jullie delen. De komende tijd zullen jullie dus ook nog veel meer gaan horen hierover. Ik ga dit jaar ook hard aan de slag om iedereen bewust te maken van het onderwijstekort in ontwikkelingslanden. Voor en na de reis, gaan we op school acties organiseren om zo veel mogelijk geld op te halen voor Edukans, zodat steeds meer kinderen, die niet leven in landen zoals Nederland, de kans krijgen om naar school te gaan.

Ik hoop dat jullie zo veel mogelijk mee willen helpen en dat we er een goed eerste Edukans-jaar van kunnen maken!
Mocht je vragen, ideeën of interesse hebben, dan kan je altijd mailen naar: info@maximeklerkx.nl

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan deze filmpjes: