Focus on You

Het Oelbert is een kleine en fijne school. Iedereen kent iedereen. Ook jij zal je snel thuis voelen op het Oelbert. Al tijdens de introductie maak je nieuwe vrienden. Je mentor heeft extra aandacht voor je. Je wordt geholpen als dat nodig is en extra uitgedaagd als je dat wenst.

Lees meer

Oelbert Masters

Op het Oelbert kun je veel kiezen. Wat past bij jou? Is het de Wiskunde Olympiade, fotoshoppen, potjes-latijn, jongleren, breien of iets heel anders? Iedere leerling , dus ook jij, mag twee keer per jaar een masterclass kiezen uit een breed aanbod.

Lees meer

Cross the Border

Op het Oelbert verleg je je grenzen. Je bezoekt musea in Nederland en daarbuiten. In klas 2 ga je naar Londen, in klas 3 hiken in de Ardennen, in klas 4 onderzoek doen in het Geuldal en in klas 5 maak je een fantastische klassieke reis naar Rome of Griekenland. Als dat niet uitdagend grensverleggend is?

Lees meer

Science & Research

Onderzoek, experimenteren, analyseren ……… als nieuwsgierige leerling spreekt je dat zeker aan. Op het Oelbert hebben we veel mogelijkheden om je ook op dit gebied uit te dagen. Ons Science lab, Six Sigma en de Bètaplus projecten stimuleren je een onderzoekende houding te ontwikkelen.

Lees meer

Sport Lab

Een gezonde geest in een gezond lichaam, zei Juvenalis. Wie wil dat niet? Sport is een belangrijk onderdeel in je rooster. Naast de gymlessen bieden we je nog veel meer aan: sportieve clinics en niet te vergeten Scoolsport op vrijdagmiddag. Geen beter begin van je weekend!

Lees meer

Art & Culture

Musiceren, toneel spelen, tekenen, schoolfeesten, Oelbert Festival en de Culturele Raad: te veel om op te noemen. Het bruist van de activiteiten op het Oelbert. Je kunt je talenten laten zien en verder ontplooien. Ook hier is er voor jou weer veel te kiezen.

Lees meer

Spellingslessen

Alle leerlingen in klas 1 krijgen een zogenaamd opsporingsdictee. We nemen dit dictee af om te kijken of er signalen zijn die wijzen in de richting van een spellingsprobleem. Als dat zo is krijg je ondersteuning in de vorm van spellingslessen.

Anti-pestprogramma

In de introductieweek spreek je al met je klas en je mentor over hoe we samen een goede klas kunnen vormen. Pesten hoort daar niet bij. We spreken af wat je kunt doen als je merkt dat er gepest wordt.

Oelbert Studiehuis

Elke dag kun je op het Oelbert werken aan je huiswerk. In het Oelbert Studiehuis kun je in alle rust je huiswerk maken en leren onder toezicht van een docent. Als je vragen hebt of iets niet begrijpt, kun je hulp krijgen van een tutor, een leerling uit de hogere klassen.

Studievaardigheden

Elke dag kun je terecht bij een docent die je helpt met speciale studievaardigheden: het leren van woordjes bijvoorbeeld of het scheiden van hoofd- en bijzaken (wat is nou echt belangrijk of niet?) of het leren maken van natuurkundeopgaven.

Maatjes

Je krijgt op het Oelbert een persoonlijke mentor die jou en je klas of mentorgroep begeleidt en stimuleert. Naast je mentor is er je ‘maatje’, een ouderejaars bij wie je altijd terecht kunt met vragen.

Bijles door hogerejaars

Soms is het handig dat je wat extra ondersteuning krijgt voor een vak. We kunnen je dan in contact brengen met een bovenbouw leerling. Hij of zij maakt dan afspraken met je wanneer jullie samen aan dat vak kunnen werken.

Lenteschool

Lukt het je ondanks alle goede bedoelingen en inzet niet zo goed op school en kun je niet zonder meer over? We organiseren in de meivakantie de zogenaamde Lenteschool om je te helpen achterstand weg te werken of gewoon om extra te oefenen.

Leerlingbegeleiding op maat

Soms is er meer nodig dan de reguliere ondersteuning die alle leerlingen krijgen. Het Oelbert zet dan plus-mentoren in of leerling coaches die samen met jou en je ouders de begeleiding vorm geven.

Faalangstreductietraining

Het Oelbert helpt je ook als je wat onzeker bent over je prestaties. In de faalangstreductietraining leer je beter om te gaan met deze gevoelens. Samen met lotgenoten spreek je over deze onzekere gevoelens. Je zoekt naar oplossingen en omdat je het samen doet sta je er niet alleen voor.

Rots- en Watertraining

In klas 1 en 2 volg je een Rots- en Watertraining. Op een ontspannen manier werk je aan sociale vaardigheden, zoals zelfvertrouwen, zelfbeheersing en zelfreflectie. Je wordt je bewust van je eigen kracht en je eigen mogelijkheden. Rots en Water geeft je handvatten om zelf mentaal sterk te zijn en om voor anderen op te komen.

Oelbert in 1 min

Laatste Nieuws

Kom kijken en meedoen op het Oelbert!

Pre-Gymnasium College

Voor groep 8

Voorlichtingsavonden

8, 10, 15 en 17 november

Open Avond

10 februari (o.v.)

Aanmelden

7 en 9 maart

Sint-Oelbertgymnasium

Er gebeurt veel op het Oelbert. Wij bieden een sterk gymnasiaal kernprogramma aan, met daaromheen een flexibele schil vol met keuzemogelijkheden voor extra begeleiding en/of voor extra uitdaging.