Klas 5

In klas vijf staan de Klassieke Reizen op het programma. Je gaat of naar Griekenland of naar Italië: een reis om nooit te vergeten! Het grootste deel van de Italiëreis speelt zich af in Rome, maar ook Florence en/of Napels kunnen op het programma staan. De Klassieke Oudheid, Renaissance, Barok en moderne tijd, alles komen we tegen in Italië.

Er zijn heel veel hoogtepunten te noemen, denk maar aan de Sint Pieter, het Colosseum, het Pantheon, de kunstwerken van Bernini en Michelangelo etc. We wandelen langs fonteinen en paleizen, bewonderen oude mozaïeken, eten pizza of pasta op een terrasje en zien de Vesuvius onder de warme Italiaanse zon.

In Griekenland maak je een rondreis langs de beroemdste steden en bezienswaardigheden. Natuurlijk Athene, met de wereldberoemde Akropolis, maar ook Delphi, Olympia en Thessaloniki worden aangedaan. Je bezoekt de beroemde Meteorakloosters, het theater van Epidaurus en gouden kunstschatten uit de graven van de Macedonische heersers.

In klas 5 ga je als je het vak AK hebt ook een dag naar Rotterdam. Je leert over de stedenbouwkundige ontwikkeling van de stad Rotterdam, maar ook hoe je een buurtprofiel moet maken.

Griekenland

Italië