Leerlingenraad

Alle leerlingen zijn automatisch lid van de leerlingenvereniging. Elk jaar kiezen de leerlingen een eigen bestuur. Dit leerlingenbestuur behartigt de specifieke belangen van de leerlingen en organiseert een aantal buitenschoolse activiteiten. 

De leerlingenraad bestaat uit:

Voorzitter

Als voorzitter van de leerlingenraad ben je eindverantwoordelijk voor alle zaken die te maken hebben met de leerlingenraad. Je staat bovenaan in de hiërarchie en daarom moet je hiervoor gekozen worden. Bij deze verantwoordelijkheid horen natuurlijk ook veel leuke dingen. Speechen, school vertegenwoordigen bij belangrijke evenementen, je bent een aanspreekpunt voor alle leerlingen en je mag natuurlijk overal bij zijn.

Secretaris

Als secretaris zijnde heb je naast de voorzitter de belangrijkste taak. Daarom val je als vicevoorzitter ook in voor de voorzitter in als hij er niet is. Daarnaast noteer je wat er gebeurt in de vergaderingen en de afspraken die er gemaakt worden. Een echte taak voor mensen die van veel orde houden!

Penningmeester

De leerlingenraad organiseert geregeld activiteiten, vele daarvan kosten geld. Het beheer van dit geld ligt in handen van de penningmeester. Enkele weken voor een activiteit ontvangt de penningmeester de begroting van de deelraad, die een activiteit wil gaan organiseren. Als de begroting wordt goedgekeurd, regelt de penningmeester een voorschot. Na een activiteit telt de penningmeester de omzet. Daarna wordt iedereen die iets heeft voorgeschoten uit betaald. De winst wordt dan gebruikt voor de volgende activiteit.

 

CuRa

Als je in de culturele raad zit houd je je bezig met allerlei (de naam zegt het al) culturele evenementen. Het eerste evenement is de vossenjacht en het wuppenfeest, dan Sinterklaas, dan het gala, dan de valentijnsactie en tot slot het oelbert festival. Denk je nu dat het jou wel iets lijkt om hierbij mee te helpen? Sluit je dan volgend jaar vooral aan bij de CuRa!

FeCo

De feestcommissie zorgt er elk jaar weer voor dat er leuke feesten georganiseerd worden op het sint-oelbert gymnasium. Ook dragen ze hun steentje bij aan andere activiteiten op school zoals het eindgala van klas 6. Houd jij van feesten en van alles wat daarbij komt kijken? Dan is de FeCo iets voor jou!

SpoCo

Wij als sportcommissie zorgen ervoor dat er op het Sint-Oelbertgymnasium weer ieder jaar leuke sportactiviteiten worden georganiseerd. Sporten is natuurlijk sowieso superleuk, maar om dit op school te doen met je vrienden is al helemaal ideaal! Denk hierbij aan gezellige toernooien waarvoor je je samen met je vrienden kunt inschrijven. Volleybal, tafeltennis, basketbal, hockey. Noem het maar op! Voor iedereen is wel iets te beleven op het gebied van sport op het Oelbert!

HeRa

De hervormingsraad, ook wel de HeRa genoemd, is een denktank door leerlingen, voor leerlingen. Wij houden ons bezig met zaken zoals uitbreiding van zitgelegenheden, voorstellen over uitbreiding van de fietsenstallingen en het peilen van de stemming onder leerlingen aangaande ingrijpende veranderingen. Dit, en vele andere eventuele veranderingen die zowel de school als leerlingen ten goede komen, beginnen vaak hun leven bij ons in de HeRa. Zodoende hervormen wij hiermee de school naar de wensen van de leerlingen.

MiRa

De milieuraad, ook wel de MiRa genoemd, is een raad van en voor leerlingen, die hun steentje bij willen dragen aan een beter en gezonder milieu. Op het Oelbert vinden we namelijk dat een gezond, groen en milieuvriendelijk milieu cruciaal is voor een fijne leer en woonomgeving. In samenwerking met onder andere Gemeente Oosterhout proberen we dan ook de omgeving van het Oelbert en het Oelbert zelf zo schoon mogelijk te houden, door en in samenwerking met de leerlingen van het Oelbert zelf.

GSA

Als mens moet je je goed voelen in je omgeving. Daarom bestaat er een Gender-Sexuality Alliance op school. De GSA verzorgt onder andere Paarse Vrijdag en voorlichtingen op school. Daarnaast is de GSA een aanspreekpunt voor mensen die vragen hebben over alles wat hier mee te maken heeft. De GSA is iets voor iemand die het belangrijk vindt dat de school een veilige plek is voor iedereen. Elke donderdag in de bovenbouwpauze is er een bijeenkomst waar iedereen aan mag sluiten. Als je in de onderbouw zit, kun je ons altijd bereiken via instagram, facebook of via gsaoelbert@gmail.com!