Lichamelijke oefening

Als je bij ons op school komt, krijg je uiteraard ook te maken met LO; voor het gemak ook wel “de gymlessen” genoemd. Het programma dat we voor LO hebben ontwikkeld zorgt ervoor dat je als leerling te maken krijgt met veel verschillende sportvormen. Waarschijnlijk ben je al actief, bij een of andere sportclub, maar anders zit er vast wel iets uitdagends in ons programma. Er is een duidelijke opbouw van klas 1 t/m klas 5. Je sport zowel binnen als buiten, afhankelijk van het seizoen. De eerste zes en de laatste negen weken van het schooljaar kunnen we terecht op de kunstgrasvelden van hockeyclub ‘de Warande’. In de tussenliggende periode sporten we binnen in onze eigen gymzaal waar we beschikken over veel ruimte en een scala aan materialen. Naast voor de hand liggende materialen zoals ballen, matten, kasten en trampolines om de motoriek te verbeteren, maken wij ook gebruik van een geavanceerd computerprogramma genaamd ‘Dartfish’. Met dit programma, dat via een videocamera en computer werkt, kun jij je eigen bewegingen terugzien en daarmee de vaardigheden van jezelf verbeteren.

Je krijgt een afwisselend programma voorgeschoteld, binnen de domeinen spel, atletiek, zelfverdediging, turnen en bewegen & muziek. De meeste bekende sporten kun je daaronder plaatsen. Daarnaast krijg je in klas 6 de kans je verder te oriënteren. Je gaat een aantal door jezelf gekozen sporten volgen, die je tot dan toe nog nooit gedaan hebt. Deze sporten ga je extern volgen. Denk daarbij aan squash, klimmen, golf, boogschieten, karate, tennis, nunchaku, fitness, dans, spinning en duiken. Dit laatste jaar brengt daardoor wel wat extra kosten met zich mee.

Op het Oelbert hebben we veel ‘raden’, waaronder een sportraad. Deze sportraad organiseert in samenwerking met de docenten LO interne toernooien in allerlei takken van sport.

Ook wordt er deelgenomen aan externe toernooien en dan in het bijzonder aan Mission Olympic. Een landelijke scholencompetitie, met een breed aanbod aan deelnemende sporten, die als climax een grote finale in en rond Amsterdam heeft, met een spectaculaire opening en sluiting in het Olympisch Stadion.
Kortom: LO is een sportief, breed en uitdagend vak, met extra mogelijkheden en voor ieder wat wils, vooral als je ook graag aan toernooien deelneemt!