Focus on You

Het Oelbert is een kleine en fijne school. Iedereen kent iedereen. Ook jij zal je snel thuis voelen op het Oelbert. Al tijdens de introductie maak je nieuwe vrienden. Je mentor heeft extra aandacht voor je. Je wordt geholpen als dat nodig is en extra uitgedaagd als je dat wenst.

Lees meer

Oelbert Masters

Op het Oelbert kun je veel kiezen. Wat past bij jou? Is het de Wiskunde Olympiade, fotoshoppen, potjes-latijn, jongleren, breien of iets heel anders? Iedere leerling , dus ook jij, mag twee keer per jaar een masterclass kiezen uit een breed aanbod.

Lees meer

Cross the Border

Op het Oelbert verleg je je grenzen. Je bezoekt musea in Nederland en daarbuiten. In klas 2 ga je naar Londen, in klas 3 hiken in de Ardennen, in klas 4 onderzoek doen in het Geuldal en in klas 5 maak je een fantastische klassieke reis naar Rome of Griekenland. Als dat niet uitdagend grensverleggend is?

Lees meer

Science & Research

Onderzoek, experimenteren, analyseren ……… als nieuwsgierige leerling spreekt je dat zeker aan. Op het Oelbert hebben we veel mogelijkheden om je ook op dit gebied uit te dagen. Ons Science lab, Six Sigma en de Bètaplus projecten stimuleren je een onderzoekende houding te ontwikkelen.

Lees meer

Sport Lab

Een gezonde geest in een gezond lichaam, zei Juvenalis. Wie wil dat niet? Sport is een belangrijk onderdeel in je rooster. Naast de gymlessen bieden we je nog veel meer aan: sportieve clinics en niet te vergeten Scoolsport op vrijdagmiddag. Geen beter begin van je weekend!

Lees meer

Art & Culture

Musiceren, toneel spelen, tekenen, schoolfeesten, Oelbert Festival en de Culturele Raad: te veel om op te noemen. Het bruist van de activiteiten op het Oelbert. Je kunt je talenten laten zien en verder ontplooien. Ook hier is er voor jou weer veel te kiezen.

Lees meer

Hoewel het aantal Corona-besmettingen in Nederland toeneemt, gaat het bij ons op school nog heel goed. Dit is mede te danken aan de maatregelen waar wij ons aan houden. Deze maatregelen hebben echter ook tot gevolg dat sommige leerlingen preventief thuis moeten blijven. Wat zijn de maatregelen en hoe gaan wij om met leerlingen die niet op school mogen komen?

  • Leerlingen en docenten houden 1,5 m afstand van elkaar, terwijl leerlingen dat onderling niet hoeven te doen.
  • Voor elk van de lokalen en bij de ingang van de school is er desinfectiemiddel en het wordt sterk aangeraden om dat te gebruiken aan het begin van elk lesuur.
  • Aangezien water en zeep een beter effect hebben op het voorkomen van besmettingen, wordt het gebruik daarvan geadviseerd boven het desinfectiemiddel. Handen wassen doe je zo.
  • Leerlingen en medewerkers die Corona-achtige symptomen vertonen, blijven thuis. Bij twijfel, maak dan gebruik van de Beslisboom.
  • Leerlingen die thuis moeten blijven en niet te ziek zijn, kunnen de lessen bijwonen via TEAMS. Ze maken daarvoor afspraken met een buddy in de klas.
  • Leerlingen komen zo min als mogelijk met het openbaar vervoer naar school.
  • Voor en na de pauze is er een aparte bel voor leerlingen en docenten, zodat zij elkaar zo min als mogelijk tijdens de drukte tegenkomen.
  • Gesprekken tussen ouders en docenten vinden zoveel als mogelijk online plaats.
  • Bezoekers van de school melden zich aan bij de receptie en vullen een formulier in voor de registratie van contactgegevens bron- en contactonderzoek.
  • Meerdaagse excursies zijn voor 2020 afgelast.

Oelbert in 1 min

Laatste Nieuws

Kom kijken en meedoen op het Oelbert!

Pre-Gymnasium College

Voor groep 8

Voorlichtingsavonden

8, 10, 15 en 17 november

Open Avond

10 februari

Aanmelden

7 en 9 maart

Sint-Oelbertgymnasium

Er gebeurt veel op het Oelbert. Wij bieden een sterk gymnasiaal kernprogramma aan, met daaromheen een flexibele schil vol met keuzemogelijkheden voor extra begeleiding en/of voor extra uitdaging.