Goed in je vel zitten
Oelbert - Goed in je vel zitten
We vinden het belangrijk dat je goed in je vel zit. We helpen je om het zelfvertrouwen te ontwikkelen om nieuwe dingen te durven doen. In de kernlessen leer je om iets over jezelf te vertellen, praat je met anderen over je sterke en zwakke kanten en leer je jezelf te uiten. Je werkt samen met je klas aan een positieve sfeer waardoor iedereen een plaats in de groep krijgt. Met je mentor bespreek je wat jíj nodig hebt om je op je gemak en thuis te voelen. Op het Oelbert mag je zijn wie je bent! lees meer lees meer
Coaching
Oelbert - Coaching
In de kernlessen geven de docenten je regelmatig aan welke leerdoelen je al beheerst en welk onderdeel je nog moet leren of verbeteren. Zij coachen je om zo efficiënt mogelijk te werken. lees meer lees meer
Vaardigheden
Oelbert - Vaardigheden
Om makkelijk en goed te kunnen leren heb je vaardigheden nodig. Maar ook om te kunnen slagen in je vervolgstudie en je toekomstige carrière zijn vaardigheden onmisbaar. Een student geneeskunde zal zowel details goed moeten kunnen onthouden als informatie kunnen analyseren. Een manager van een supermarkt zal zowel goed problemen moeten kunnen oplossen als een planning voor zijn personeel maken. lees meer lees meer
Kiezen
Oelbert - Kiezen
Elke dag zijn er naast kernlessen ook keuzelessen. Je gaat samen met je mentor bekijken welke keuzelessen je gaat volgen: extra verrijking of extra ondersteuning. Zo krijg je in een veilige omgeving precies wat je nodig hebt om te kunnen groeien en met plezier naar school te gaan! lees meer lees meer

Elke dag zijn er naast kernlessen ook keuzelessen. Je gaat samen met je mentor bekijken welke keuzelessen je gaat volgen: extra verrijking of extra ondersteuning. Zo krijg je in een veilige omgeving precies wat je nodig hebt om te kunnen groeien en met plezier naar school te gaan!

 

Verrijking

Onze keuzeverrijkingslessen zijn de perfecte manier om jouw talenten verder te ontwikkelen. Ze variëren van coderen en programmeren tot Cambridge Engels. Van kunst en de schoolband tot schaken. Te veel om op te noemen! Zo kun jij je verdiepen in vakken die jij graag doet. Of kiezen voor nieuwe dingen zoals een uitdagende masterclass of lidmaatschap van een van de leerlingraden. Wist je bijvoorbeeld dat het gala voor klas 6 en de schoolfeesten bij ons op school helemaal door de leerlingen zelf worden georganiseerd?

Toneel / musical
Het Oelbert heeft een lange traditie op het gebied van toneel. Leerlingen uit klas 1 t/m klas 6 repeteren voor de jaarlijkse  uitvoering van de voorstelling. Heb jij een talent voor toneel / musical dan is hier je kans om te schitteren op de planken. Een grote of kleine rol, voor of achter de coulissen, in het orkest of achter het licht? Het maakt niet uit. Samen zorgen we voor een spetterende voorstelling!

Olympiades
Wil jij je meten met andere VWO leerlingen in het land op het gebied van jouw vakkennis. Dat kan. Op het Oelbert doen we mee aan verschillende Olympiades. Bij  Natuurkunde, Biologie, Wiskunde, Aardrijkskunde en Scheikunde buig je je over de uitdagende opgaven uit de olympiades.  Goed voor je vakkennis en misschien win je wel een plaats in de internationale finale!

Olympic moves
We doen natuurlijk mee met de grootste sportcompetitie van Nederland: de Olympic Moves. We wonnen al heel vaak met voetbal, golf en tennis. Ben jij of is jouw team de beste in de regio, dan mag je strijden voor het nationale kampioenschap voor scholen in het Olympisch stadion in Amsterdam.

Scoolsport
Natuurlijk mag je vaker sporten als je dat leuk vindt. Sporten op school is cool, daarom Scoolsport! Wil jij met je klasgenoten lekker een potje pannavoetbal spelen, tafeltennissen, ultimate frisbee doen, rugbyen of dansen? Tijdens de keuzeuren kun je samen allerlei bekende en minder bekende sporten beoefenen: je bent altijd welkom!

Debatteren
Op het Oelbert kun je leren debatteren in onze eigen debatclub. Je leert de fijne keepjes van het debat. Hoe je op een overtuigende manier een stelling kunt verdedigen of juist verwerpen. Je leert de spelregels van het debat en hoe je op een goede manier jouw argumenten kunt presenteren. Je oefent op school en neemt deel aan een aantal wedstrijden met en tegen andere middelbare scholieren.

Schoolorkest
Muziek maken is niet alleen heel erg leuk, het zorgt ook voor een creatieve uitdaging, ontspanning en verbondenheid. Heb jij een muzikaal talent? Wil jij een instrument leren bespelen?  Klinkt dit je als muziek in je oren, meld je dan aan voor het schoolorkest. Je repeteert voor een aantal optredens tijdens het schooltoneel / musical, de open avond of het Oelbert festival.

Extra vakken 
Kun jij extra uitdaging aan of wil je je breed ontwikkelen? Wil jij meer dan het reguliere programma? Ook dat kan op het Oelbert. Je kunt extra vakken kiezen vanaf klas 4. Daarmee vergroot jij je keuze mogelijkheden voor het vervolgonderwijs en ontwikkel je je op meer gebieden.

Cambridge Engels
Engels is als wereldtaal erg belangrijk en op het Oelbert kun je deze taal uitstekend leren beheersen: wij geven Cambridge Engels aan de leerlingen die de hoogste niveaus van de Engelse taal willen bereiken. We starten in klas 1 en 2 met versterkt Engels. In klas 3 maak je het examen voor het First Certificate. In klas 6 maak je het examen Proficiency of Advanced , het hoogst haalbare niveau volgens het ERK.

HPG Honours Programma Gymnasia
Zoek jij de ultieme uitdaging? Wil jij je verdiepen in een onderwerp waar jouw hart en passie ligt? Het Honours programma van de zelfstandige gymnasia biedt jou die ruimte. Het HPG project start in klas 4. Je besteed grofweg 100 uur per schooljaar aan een door jou gekozen project dat je deels in de reguliere lestijd mag doen met je HPG-joker. Je eindproduct wordt beloont met een officieel certificaat maar de weg naar je eindproduct toe is nog belangrijker.  Tijdens je HPG project ontwikkel je allerlei vaardigheden die je later in de maatschappij goed van pas zullen komen. Het draait dus ook om je persoonlijke ontwikkeling. Denk daarbij aan onderzoeken en kennis vergaren, nieuwe dingen bedenken, communiceren, overleggen.

In klas 2 bieden we een kleinere versie van het HPG project aan, aan een kleine groep leerlingen; het zogenaamde junior HPG. Wie weet word jij hiervoor gevraagd?

 

Keuze ondersteuning

Extra les in een vak
Op het Oelbert helpen we je als het even wat minder gaat. Samen met je mentorcoach bespreek je waar je wat extra hulp kunt krijgen. Je kunt kiezen uit vaksteunlessen waar je vakinhoudelijke ondersteuning krijgt van een vakdocent. Misschien kies je wel voor een tutor, dat is een hogere jaars leerling die je bijles geeft voor een vak waar jij moeite mee hebt. Je staat er niet alleen voor!

Beter-omgaan-met-faalangst
Sommige leerlingen worden bij toetsen wat onzeker, zien er tegen op of zijn pas tevreden als ze hele hoge cijfers halen. Hoor jij misschien bij deze groep? We gaan je helpen om beter met die spanning om te gaan, zodat ook jij weer goed in je vel zit.

Meer- en hoogbegaafdenbegeleiding
Het Sint-Oelbertgymnasium is een begaafdheidsprofielschool. Dit betekent dat we speciale aandacht hebben voor leerlingen met een groot ontwikkelingspotentieel. Onze meer- en hoogbegaafde leerlingen krijgen ook de aandacht die ze verdienen. We maken een plan op maat om jouw talenten te ontwikkelen en te zorgen dat jij goed in je vel zit.

 

Keuze vaardigheden

Plannen
Ook op het gebied van vaardigheden is veel te kiezen. In de kernlessen leer je plannen.  Heb je extra ondersteuning nodig voor het plannen van je huiswerk? We helpen je om in de speciale Oelbert-planagenda een goede planning te maken.  Zo krijg je overzicht!

Oelbert studiehuis klas 1
Wil je je huiswerk op school maken onder toezicht van een tutor? Dat kan. In het Oelbert studiehuis (OSH) kun je dagelijks terecht. De tutor helpt je met de aanpak van je huiswerk zodat jij weer zelfstandig verder kunt. In sommige gevallen zullen we je sterk aanraden naar het OSH te gaan.

Heb wat extra ondersteuning nodig op het gebied van algemene studievaardigheden?  Samen met je mentor-coach kies je dan voor de keuze van studievaardigheden. Je gaat oefenen om b.v. beter te leren samenvatten of woordjes te leren. Op die manier ben je beter in staat de kernlessen goed te volgen.

Oelbert in 1 min

Laatste Nieuws

Het Sint-Oelbertgymnasium is een categoriaal gymnasium.

Dat betekent dat iedereen examen doet in een klassieke taal en toewerkt naar het gymnasiumdiploma.

Je volgt bij ons in de onderbouw de vakken Latijn en Grieks. Bij het vertalen van deze klassieke vakken leer je een zin en een tekst stap voor stap kennen. Je oefent daarbij logisch redeneren. Dat helpt je bij de andere talen en zelfs bij wiskunde, natuurkunde en biologie. Je leert over het leven van de Grieken en Romeinen en maakt kennis met mooie oude verhalen. Je ontdekt zelfs hoeveel gewoontes, overtuigingen en waarden je nú in het dagelijks leven nog steeds tegenkomt en hoe alles met elkaar samenhangt.

Durf te denken

durf te denken

Durf te denken
Non scholae, sed vitae discimus. Ja, dat is gelijk Latijn! De oude Romeinen leerden ons namelijk al een wijze les: je leert niet voor de school, maar voor het leven. lees meer
Durf te dromen

durf te dromen

Durf te dromen
De wereld verandert supersnel. Wat we nu normaal vinden – je scrolt door Tiktok en betaalt met Euro’s – bestaat over tien jaar misschien niet meer. lees meer
Durf te doen

durf te doen

Durf te doen
Het Oelbert is geen grote school en heeft vooral een fijne sfeer. We vinden het belangrijk om niet alleen dingen te leren maar ook dingen te doen. lees meer

Kom kijken en meedoen op het Oelbert!

Pre-Gymnasium College

Voor groep 8

Open Avond

23 februari

Aanmelden

26 en 28 maart

Sint-Oelbertgymnasium: Kern en keuzelessen

Ben je op zoek naar een manier om méér te leren en jezelf uit te dagen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres want je volgt bij ons een kern- en keuzeprogramma! De kernlessen bieden een sterke basis van uitdagende leeractiviteiten. We combineren het aanleren van kennis met het stap voor stap aanleren van studievaardigheden en leerstrategieën.

Lees meer