Focus on You

Het Oelbert is een kleine en fijne school. Iedereen kent iedereen. Ook jij zal je snel thuis voelen op het Oelbert. Al tijdens de introductie maak je nieuwe vrienden. Je mentor heeft extra aandacht voor je. Je wordt geholpen als dat nodig is en extra uitgedaagd als je dat wenst.

Lees meer

Oelbert Masters

Op het Oelbert kun je veel kiezen. Wat past bij jou? Is het de Wiskunde Olympiade, fotoshoppen, potjes-latijn, jongleren, breien of iets heel anders? Iedere leerling , dus ook jij, mag twee keer per jaar een masterclass kiezen uit een breed aanbod.

Lees meer

Cross the Border

Op het Oelbert verleg je je grenzen. Je bezoekt musea in Nederland en daarbuiten. In klas 2 ga je naar Londen, in klas 3 hiken in de Ardennen, in klas 4 onderzoek doen in het Geuldal en in klas 5 maak je een fantastische klassieke reis naar Rome of Griekenland. Als dat niet uitdagend grensverleggend is?

Lees meer

Science & Research

Onderzoek, experimenteren, analyseren ……… als nieuwsgierige leerling spreekt je dat zeker aan. Op het Oelbert hebben we veel mogelijkheden om je ook op dit gebied uit te dagen. Ons Science lab, Six Sigma en de Bètaplus projecten stimuleren je een onderzoekende houding te ontwikkelen.

Lees meer

Sport Lab

Een gezonde geest in een gezond lichaam, zei Juvenalis. Wie wil dat niet? Sport is een belangrijk onderdeel in je rooster. Naast de gymlessen bieden we je nog veel meer aan: sportieve clinics en niet te vergeten Scoolsport op vrijdagmiddag. Geen beter begin van je weekend!

Lees meer

Art & Culture

Musiceren, toneel spelen, tekenen, schoolfeesten, Oelbert Festival en de Culturele Raad: te veel om op te noemen. Het bruist van de activiteiten op het Oelbert. Je kunt je talenten laten zien en verder ontplooien. Ook hier is er voor jou weer veel te kiezen.

Lees meer

Kom kijken en meedoen op het Oelbert!

Kom meedoen

Durf te doen voor groep 7

Zit jij in groep 7 en durf je al te dromen en te denken over een leuke, fijne school voor de toekomst? Kom dan de sfeer proeven door het volgende te doen!
Schrijf je in voor één of meer van onze doe-middagen op woensdag 19 april, woensdag 24 mei of woensdag 28 juni. We gaan dan van 14.30 tot 16.00 uur samen met jou:

  • een raket bouwen
  • ontsnappen uit een escaperoom
  • sporten in samenspel met data of
  • monsters en helden creëren

Inschrijven kan via dit formulier. Je krijgt uiterlijk 12 april een bevestiging.

Proeflessen groep 8

Zit jij in groep 8, durf jij al te denken aan de volgende stap, durf jij te dromen van het Sint-Oelbertgymnasium, durf dan het volgende te doen!
Schrijf je in voor proeflessen bij ons op school op 25 januari of 1 februari. Je krijgt dan les samen met onze eersteklassers tijdens het 7e lesuur (13.45u-14.30u) en het 8e lesuur (14.45u-15.30u). 

Inschrijven kan via dit formulier. De inschrijving sluit op 18 januari 2023.
Je krijgt uiterlijk 20 januari een bevestiging.

Tot dan!

Pre-Gymnasium College

Zit je in groep 8 en kun je meer aan of wil je vast iets van ons onderwijs ‘proeven’? Doe dan mee met ons Pre-Gymnasium College. Je komt zestien woensdagochtenden naar het Oelbert voor lessen wiskunde, Grieks, Latijn en biologie. Je leert je grenzen te verleggen en je wordt op jouw niveau uitgedaagd. Als jij je inzet, verdien je zelfs een certificaat! Meer informatie over het Pre-Gymnasium College 2022-2023 lees je hier.

Oelbert in 1 min

Laatste Nieuws

Kom kijken en meedoen op het Oelbert!

Pre-Gymnasium College

Voor groep 8

Voorlichtingsavonden

8, 10, 15 en 17 november

Open Avond

10 februari

Aanmelden

7 en 9 maart

Sint-Oelbertgymnasium

Er gebeurt veel op het Oelbert. Wij bieden een sterk gymnasiaal kernprogramma aan, met daaromheen een flexibele schil vol met keuzemogelijkheden voor extra begeleiding en/of voor extra uitdaging.