Focus on You

Het Oelbert is een kleine en fijne school. Iedereen kent iedereen. Ook jij zal je snel thuis voelen op het Oelbert. Al tijdens de introductie maak je nieuwe vrienden. Je mentor heeft extra aandacht voor je. Je wordt geholpen als dat nodig is en extra uitgedaagd als je dat wenst.

Lees meer

Oelbert Masters

Op het Oelbert kun je veel kiezen. Wat past bij jou? Is het de Wiskunde Olympiade, fotoshoppen, potjes-latijn, jongleren, breien of iets heel anders? Iedere leerling , dus ook jij, mag twee keer per jaar een masterclass kiezen uit een breed aanbod.

Lees meer

Cross the Border

Op het Oelbert verleg je je grenzen. Je bezoekt musea in Nederland en daarbuiten. In klas 2 ga je naar Londen, in klas 3 hiken in de Ardennen, in klas 4 onderzoek doen in het Geuldal en in klas 5 maak je een fantastische klassieke reis naar Rome of Griekenland. Als dat niet uitdagend grensverleggend is?

Lees meer

Science & Research

Onderzoek, experimenteren, analyseren ……… als nieuwsgierige leerling spreekt je dat zeker aan. Op het Oelbert hebben we veel mogelijkheden om je ook op dit gebied uit te dagen. Ons Science lab, Six Sigma en de Bètaplus projecten stimuleren je een onderzoekende houding te ontwikkelen.

Lees meer

Sport Lab

Een gezonde geest in een gezond lichaam, zei Juvenalis. Wie wil dat niet? Sport is een belangrijk onderdeel in je rooster. Naast de gymlessen bieden we je nog veel meer aan: sportieve clinics en niet te vergeten Scoolsport op vrijdagmiddag. Geen beter begin van je weekend!

Lees meer

Art & Culture

Musiceren, toneel spelen, tekenen, schoolfeesten, Oelbert Festival en de Culturele Raad: te veel om op te noemen. Het bruist van de activiteiten op het Oelbert. Je kunt je talenten laten zien en verder ontplooien. Ook hier is er voor jou weer veel te kiezen.

Lees meer

Kom kijken en meedoen op het Oelbert!

Kom meedoen

Proeflessen voor groep 8
Elk jaar kunnen leerlingen van groep 8 in januari en februari meedoen met proeflessen. Je krijgt dan samen met de leerlingen van de eerste klas les op het Oelbert!

Dit schooljaar worden de proeflessen gegeven op 26 januari, 2 februari, 9 februari en 16 februari 2022. Je kunt je vanaf 1 januari 2022 opgeven voor één van deze dagen. Meld je aan via info@oelbert.nl en geef hierbij je naam en de naam van je basisschool door.

De proeflessen zijn voorlopig uitgesteld vanwege de beperkingen door Corona. We zullen op het moment dat er meer mogelijk is via deze pagina daarover berichten.

Pre-Gymnasium College

Zit je in groep 8 en kun je meer aan of wil je vast iets van ons onderwijs ‘proeven’? Doe dan mee met ons Pre-Gymnasium College. Je komt twintig woensdagochtenden naar het Oelbert voor lessen wiskunde, Grieks, Latijn en biologie. Je leert je grenzen te verleggen en je wordt op jouw niveau uitgedaagd. Als jij je inzet, verdien je zelfs een certificaat! Meer informatie over het Pre-Gymnasium College 2021-2022 lees je hier.

Oelbert in 1 min

Laatste Nieuws

Kom kijken en meedoen op het Oelbert!

Pre-Gymnasium College

Voor groep 8

Proeflessen

26 januari
en 2/9/16 februari

Inschrijven

8 en 10 maart

Sint-Oelbertgymnasium

Er gebeurt veel op het Oelbert. Wij bieden een sterk gymnasiaal kernprogramma aan, met daaromheen een flexibele schil vol met keuzemogelijkheden voor extra begeleiding en/of voor extra uitdaging.