Focus on You

Het Oelbert is een kleine en fijne school. Iedereen kent iedereen. Ook jij zal je snel thuis voelen op het Oelbert. Al tijdens de introductie maak je nieuwe vrienden. Je mentor heeft extra aandacht voor je. Je wordt geholpen als dat nodig is en extra uitgedaagd als je dat wenst.

Lees meer

Oelbert Masters

Op het Oelbert kun je veel kiezen. Wat past bij jou? Is het de Wiskunde Olympiade, fotoshoppen, potjes-latijn, jongleren, breien of iets heel anders? Iedere leerling , dus ook jij, mag twee keer per jaar een masterclass kiezen uit een breed aanbod.

Lees meer

Cross the Border

Op het Oelbert verleg je je grenzen. Je bezoekt musea in Nederland en daarbuiten. In klas 2 ga je naar Londen, in klas 3 hiken in de Ardennen, in klas 4 onderzoek doen in het Geuldal en in klas 5 maak je een fantastische klassieke reis naar Rome of Griekenland. Als dat niet uitdagend grensverleggend is?

Lees meer

Science & Research

Onderzoek, experimenteren, analyseren ……… als nieuwsgierige leerling spreekt je dat zeker aan. Op het Oelbert hebben we veel mogelijkheden om je ook op dit gebied uit te dagen. Ons Science lab, Six Sigma en de Bètaplus projecten stimuleren je een onderzoekende houding te ontwikkelen.

Lees meer

Sport Lab

Een gezonde geest in een gezond lichaam, zei Juvenalis. Wie wil dat niet? Sport is een belangrijk onderdeel in je rooster. Naast de gymlessen bieden we je nog veel meer aan: sportieve clinics en niet te vergeten Scoolsport op vrijdagmiddag. Geen beter begin van je weekend!

Lees meer

Art & Culture

Musiceren, toneel spelen, tekenen, schoolfeesten, Oelbert Festival en de Culturele Raad: te veel om op te noemen. Het bruist van de activiteiten op het Oelbert. Je kunt je talenten laten zien en verder ontplooien. Ook hier is er voor jou weer veel te kiezen.

Lees meer

Alle leerlingen zijn automatisch lid van de leerlingenvereniging. Elk jaar kiezen de leerlingen een eigen bestuur. Dit leerlingenbestuur behartigt de specifieke belangen van de leerlingen en organiseert een aantal buitenschoolse activiteiten. 

De leerlingenraad bestaat uit:

Voorzitter

Als voorzitter van de leerlingenraad ben je eindverantwoordelijk voor alle zaken die te maken hebben met de leerlingenraad. Je staat bovenaan in de hiërarchie en daarom moet je hiervoor gekozen worden. Bij deze verantwoordelijkheid horen natuurlijk ook veel leuke dingen. Speechen, school vertegenwoordigen bij belangrijke evenementen, je bent een aanspreekpunt voor alle leerlingen en je mag natuurlijk overal bij zijn.

Secretaris

Als secretaris zijnde heb je naast de voorzitter de belangrijkste taak. Daarom val je als vicevoorzitter ook in voor de voorzitter in als hij er niet is. Daarnaast noteer je wat er gebeurt in de vergaderingen en de afspraken die er gemaakt worden. Een echte taak voor mensen die van veel orde houden!

Penningmeester

De leerlingenraad organiseert geregeld activiteiten, vele daarvan kosten geld. Het beheer van dit geld ligt in handen van de penningmeester. Enkele weken voor een activiteit ontvangt de penningmeester de begroting van de deelraad, die een activiteit wil gaan organiseren. Als de begroting wordt goedgekeurd, regelt de penningmeester een voorschot. Na een activiteit telt de penningmeester de omzet. Daarna wordt iedereen die iets heeft voorgeschoten uit betaald. De winst wordt dan gebruikt voor de volgende activiteit.

CuRa

Als je in de culturele raad zit houd je je bezig met allerlei (de naam zegt het al) culturele evenementen. Het eerste evenement is de vossenjacht en het wuppenfeest, dan Sinterklaas, dan het gala, dan de valentijnsactie en tot slot het oelbert festival. Denk je nu dat het jou wel iets lijkt om hierbij mee te helpen? Sluit je dan volgend jaar vooral aan bij de CuRa!

FeCo

De feestcommissie zorgt er elk jaar weer voor dat er leuke feesten georganiseerd worden op het sint-oelbert gymnasium. Ook dragen ze hun steentje bij aan andere activiteiten op school zoals het eindgala van klas 6. Houd jij van feesten en van alles wat daarbij komt kijken? Dan is de FeCo iets voor jou!

SpoCo

Wij als sportcommissie zorgen ervoor dat er op het Sint-Oelbertgymnasium weer ieder jaar leuke sportactiviteiten worden georganiseerd. Sporten is natuurlijk sowieso superleuk, maar om dit op school te doen met je vrienden is al helemaal ideaal! Denk hierbij aan gezellige toernooien waarvoor je je samen met je vrienden kunt inschrijven. Volleybal, tafeltennis, basketbal, hockey. Noem het maar op! Voor iedereen is wel iets te beleven op het gebied van sport op het Oelbert!

HeRa

De hervormingsraad, ook wel de HeRa genoemd, is een denktank door leerlingen, voor leerlingen. Wij houden ons bezig met zaken zoals uitbreiding van zitgelegenheden, voorstellen over uitbreiding van de fietsenstallingen en het peilen van de stemming onder leerlingen aangaande ingrijpende veranderingen. Dit, en vele andere eventuele veranderingen die zowel de school als leerlingen ten goede komen, beginnen vaak hun leven bij ons in de HeRa. Zodoende hervormen wij hiermee de school naar de wensen van de leerlingen.

MiRa

De milieuraad, ook wel de MiRa genoemd, is een raad van en voor leerlingen, die hun steentje bij willen dragen aan een beter en gezonder milieu. Op het Oelbert vinden we namelijk dat een gezond, groen en milieuvriendelijk milieu cruciaal is voor een fijne leer en woonomgeving. In samenwerking met onder andere Gemeente Oosterhout proberen we dan ook de omgeving van het Oelbert en het Oelbert zelf zo schoon mogelijk te houden, door en in samenwerking met de leerlingen van het Oelbert zelf.

GSA

De GSA zet zich in voor gelijkheid en emancipatie van LHBT+’ers, want wij vinden het belangrijk dat iedereen zich fijn voelt bij ons op school. Daarom bestaat de Gender-Sexuality Alliance (GSA). 
De GSA organiseert onder andere Paarse Vrijdag, Day of Silence en voorlichtingen in de klas en daarbuiten. De GSA is een aanspreekpunt voor leerlingen en docenten als ze vragen hebben over LHBT+ dingen. 
Wij vinden het belangrijk dat onze school een veilige omgeving is voor iedereen, wie je ook bent en van wie je ook houdt, want liefde=liefde. 

Elke dinsdag houden in de kleine pauze (in lokaal 1.18) we een open vergadering, wat inhoudt dat je altijd binnen mag komen lopen! 

Ook kun je ons op Instagram volgen (@gsaoelbert), waar wij je op te hoogte houden van wat we doen.

Als je vragen hebt kun je ons altijd een dm via Instagram sturen, of via gsaoelbert@gmail.com bereiken.

Oelbert in 1 min

Laatste Nieuws

Kom kijken en meedoen op het Oelbert!

Pre-Gymnasium College

Voor groep 8

Voorlichtingsavonden

8, 10, 15 en 17 november

Open Avond

10 februari

Aanmelden

7 en 9 maart

Sint-Oelbertgymnasium

Er gebeurt veel op het Oelbert. Wij bieden een sterk gymnasiaal kernprogramma aan, met daaromheen een flexibele schil vol met keuzemogelijkheden voor extra begeleiding en/of voor extra uitdaging.