Focus on You

Het Oelbert is een kleine en fijne school. Iedereen kent iedereen. Ook jij zal je snel thuis voelen op het Oelbert. Al tijdens de introductie maak je nieuwe vrienden. Je mentor heeft extra aandacht voor je. Je wordt geholpen als dat nodig is en extra uitgedaagd als je dat wenst.

Lees meer

Oelbert Masters

Op het Oelbert kun je veel kiezen. Wat past bij jou? Is het de Wiskunde Olympiade, fotoshoppen, potjes-latijn, jongleren, breien of iets heel anders? Iedere leerling , dus ook jij, mag twee keer per jaar een masterclass kiezen uit een breed aanbod.

Lees meer

Cross the Border

Op het Oelbert verleg je je grenzen. Je bezoekt musea in Nederland en daarbuiten. In klas 2 ga je naar Londen, in klas 3 hiken in de Ardennen, in klas 4 onderzoek doen in het Geuldal en in klas 5 maak je een fantastische klassieke reis naar Rome of Griekenland. Als dat niet uitdagend grensverleggend is?

Lees meer

Science & Research

Onderzoek, experimenteren, analyseren ……… als nieuwsgierige leerling spreekt je dat zeker aan. Op het Oelbert hebben we veel mogelijkheden om je ook op dit gebied uit te dagen. Ons Science lab, Six Sigma en de Bètaplus projecten stimuleren je een onderzoekende houding te ontwikkelen.

Lees meer

Sport Lab

Een gezonde geest in een gezond lichaam, zei Juvenalis. Wie wil dat niet? Sport is een belangrijk onderdeel in je rooster. Naast de gymlessen bieden we je nog veel meer aan: sportieve clinics en niet te vergeten Scoolsport op vrijdagmiddag. Geen beter begin van je weekend!

Lees meer

Art & Culture

Musiceren, toneel spelen, tekenen, schoolfeesten, Oelbert Festival en de Culturele Raad: te veel om op te noemen. Het bruist van de activiteiten op het Oelbert. Je kunt je talenten laten zien en verder ontplooien. Ook hier is er voor jou weer veel te kiezen.

Lees meer

Lancering Fitcoins Oosterhout

2 min lezen
Deel dit artikel:     |     |  

Beste ouders/verzorgers,

U weet vast wel hoe gezond het is om regelmatig te bewegen. Toch bewegen jongeren van 12 tot 23 jaar steeds minder. Veel jongeren gaan minder sporten. Ook lopen en fietsen ze minder dan kinderen op de basisschool en volwassenen. Om onze Oosterhoutse jongeren te motiveren meer te gaan bewegen starten we binnenkort een uniek project: Fitcoins Oosterhout.

Wat houdt Fitcoins Oosterhout in?

Fitcoins bestaat uit een app waarmee je punten spaart (zogenaamde Fitcoins) door te bewegen, bijvoorbeeld lopen, fietsen of meedoen met een sportieve activiteit. De gespaarde Fitcoins kun je inwisselen bij lokale winkels, bedrijven of op school. Spaar bijvoorbeeld voor een Intersport cadeaubon, Playstation tegoedbon of een gezond drankje of gezonde snack in de schoolkantine. Zo proberen we jongeren te motiveren meer te bewegen én gezondere keuzes te maken.

Mooi! Hoe kan mijn kind meedoen?

Vanaf 19 april krijgt uw kind op het Sint Oelbertgymnasium informatie hoe hij/zij mee kan doen. Uw kind ontvangt dan:

  • Informatie hoe de app gedownload kan worden;
  • Een unieke ‘community code’ die uw kind koppelt aan de Fitcoin Community van het Sint Oelbertgymnasium. Deze code is nodig om in te loggen in de app en zorgt ervoor dat uw kind de Fitcoins lokaal kan besteden.

Deelname en privacy

Deelname is geheel vrijwillig en de privacy van uw kind is gegarandeerd. De app is beveiligd door een zelf te kiezen wachtwoord. Uw kind kan op elk gewenst moment zelf eenvoudig het account verwijderen, waarbij alle gegevens worden gewist.

Meer weten?

Het Fitcoin-project is een samenwerking tussen It’s My Life (de bedenker van Fitcoin), de gemeente Oosterhout, Moove, JONG en deelnemende onderwijsinstellingen en bedrijven. Op de website van de gemeente Oosterhout vindt u meer informatie: https://oosterhoutsdglokaal.nl/kennis-delen/nieuws/jongeren-in-oosterhout-belonen-met-fitcoins

Oelbert in 1 min

Laatste Nieuws

Kom kijken en meedoen op het Oelbert!

Pre-Gymnasium College

Voor groep 8

Voorlichtingsavonden

8, 10, 15 en 17 november

Open Avond

10 februari

Aanmelden

7 en 9 maart

Sint-Oelbertgymnasium

Er gebeurt veel op het Oelbert. Wij bieden een sterk gymnasiaal kernprogramma aan, met daaromheen een flexibele schil vol met keuzemogelijkheden voor extra begeleiding en/of voor extra uitdaging.