Focus on You

Het Oelbert is een kleine en fijne school. Iedereen kent iedereen. Ook jij zal je snel thuis voelen op het Oelbert. Al tijdens de introductie maak je nieuwe vrienden. Je mentor heeft extra aandacht voor je. Je wordt geholpen als dat nodig is en extra uitgedaagd als je dat wenst.

Lees meer

Oelbert Masters

Op het Oelbert kun je veel kiezen. Wat past bij jou? Is het de Wiskunde Olympiade, fotoshoppen, potjes-latijn, jongleren, breien of iets heel anders? Iedere leerling , dus ook jij, mag twee keer per jaar een masterclass kiezen uit een breed aanbod.

Lees meer

Cross the Border

Op het Oelbert verleg je je grenzen. Je bezoekt musea in Nederland en daarbuiten. In klas 2 ga je naar Londen, in klas 3 hiken in de Ardennen, in klas 4 onderzoek doen in het Geuldal en in klas 5 maak je een fantastische klassieke reis naar Rome of Griekenland. Als dat niet uitdagend grensverleggend is?

Lees meer

Science & Research

Onderzoek, experimenteren, analyseren ……… als nieuwsgierige leerling spreekt je dat zeker aan. Op het Oelbert hebben we veel mogelijkheden om je ook op dit gebied uit te dagen. Ons Science lab, Six Sigma en de Bètaplus projecten stimuleren je een onderzoekende houding te ontwikkelen.

Lees meer

Sport Lab

Een gezonde geest in een gezond lichaam, zei Juvenalis. Wie wil dat niet? Sport is een belangrijk onderdeel in je rooster. Naast de gymlessen bieden we je nog veel meer aan: sportieve clinics en niet te vergeten Scoolsport op vrijdagmiddag. Geen beter begin van je weekend!

Lees meer

Art & Culture

Musiceren, toneel spelen, tekenen, schoolfeesten, Oelbert Festival en de Culturele Raad: te veel om op te noemen. Het bruist van de activiteiten op het Oelbert. Je kunt je talenten laten zien en verder ontplooien. Ook hier is er voor jou weer veel te kiezen.

Lees meer

Oelbert Pyjama Party

1 min lezen
Deel dit artikel:     |     |  

In de nacht van vrijdag op zaterdag waren zo’n honderd leerlingen van het Sint-Oelbertgymnasium te gast op de Oelbert Pyjama Party. Tijdens deze benefietavond werd geld opgehaald om de Maarten van der Weijden Foundation te ondersteunen in hun werk tegen de vreselijke ziekte kanker. Na het reguliere schoolfeest werd een aanvullend programma aangeboden voor de leerlingen die een extra ticket hadden gekocht. Ze konden op hun luchtbed overnachten of relaxen in de aula, maar er kon ook gesport worden in blacklight, ontsnapt worden uit een escape room of gedanst worden in het aardrijkskundelokaal. Bijzonder was dat – heel uniek – de legendarische kelder van het Oelbert geopend was voor een duistere horrortocht. De kelder is zo’n 120 meter lang en tientallen meters breed en strekt zich onder het volledige gymnasium uit. Er werd een spannende tocht in uitgezet, die velen deed schrikken. De nacht werd volledig georganiseerd door leerlingen uit de bovenbouw en haalde ruim tweeduizend euro op. Samen met de opgehaalde gelden van de Santa Run staat de opbrengsten teller voor de Maarten van der Weijden Foundation nu op ruim drieduizend euro.

Oelbert in 1 min

Laatste Nieuws

Kom kijken en meedoen op het Oelbert!

Pre-Gymnasium College

Voor groep 8

Voorlichtingsavonden

8, 10, 15 en 17 november

Open Avond

10 februari

Aanmelden

7 en 9 maart

Sint-Oelbertgymnasium

Er gebeurt veel op het Oelbert. Wij bieden een sterk gymnasiaal kernprogramma aan, met daaromheen een flexibele schil vol met keuzemogelijkheden voor extra begeleiding en/of voor extra uitdaging.