Focus on You

Het Oelbert is een kleine en fijne school. Iedereen kent iedereen. Ook jij zal je snel thuis voelen op het Oelbert. Al tijdens de introductie maak je nieuwe vrienden. Je mentor heeft extra aandacht voor je. Je wordt geholpen als dat nodig is en extra uitgedaagd als je dat wenst.

Lees meer

Oelbert Masters

Op het Oelbert kun je veel kiezen. Wat past bij jou? Is het de Wiskunde Olympiade, fotoshoppen, potjes-latijn, jongleren, breien of iets heel anders? Iedere leerling , dus ook jij, mag twee keer per jaar een masterclass kiezen uit een breed aanbod.

Lees meer

Cross the Border

Op het Oelbert verleg je je grenzen. Je bezoekt musea in Nederland en daarbuiten. In klas 2 ga je naar Londen, in klas 3 hiken in de Ardennen, in klas 4 onderzoek doen in het Geuldal en in klas 5 maak je een fantastische klassieke reis naar Rome of Griekenland. Als dat niet uitdagend grensverleggend is?

Lees meer

Science & Research

Onderzoek, experimenteren, analyseren ……… als nieuwsgierige leerling spreekt je dat zeker aan. Op het Oelbert hebben we veel mogelijkheden om je ook op dit gebied uit te dagen. Ons Science lab, Six Sigma en de Bètaplus projecten stimuleren je een onderzoekende houding te ontwikkelen.

Lees meer

Sport Lab

Een gezonde geest in een gezond lichaam, zei Juvenalis. Wie wil dat niet? Sport is een belangrijk onderdeel in je rooster. Naast de gymlessen bieden we je nog veel meer aan: sportieve clinics en niet te vergeten Scoolsport op vrijdagmiddag. Geen beter begin van je weekend!

Lees meer

Art & Culture

Musiceren, toneel spelen, tekenen, schoolfeesten, Oelbert Festival en de Culturele Raad: te veel om op te noemen. Het bruist van de activiteiten op het Oelbert. Je kunt je talenten laten zien en verder ontplooien. Ook hier is er voor jou weer veel te kiezen.

Lees meer

Onderzoek, experimenteren, analyseren…  als nieuwsgierige leerling spreekt je dat zeker aan. Op het Oelbert hebben we veel mogelijkheden om je ook op dit gebied uit te dagen. Ons Science Lab, Six Sigma en de Bètaplus projecten stimuleren je een onderzoekende houding te ontwikkelen.

Six Sigma

In klas 4 hebben we een projectweek, Six Sigma, waarin natuurkunde, scheikunde en biologie bij elkaar komen. Het thema is: doet jouw katapult wat jij wil? Nadenken over natuurwetenschappen en de toepassingen blijft belangrijk, ook als je kiest voor het maatschappij of economieprofiel.
Science & Research

Grensverleggend economisch

Weinig landen op de wereld zijn zo internationaal georiënteerd als Nederland. Kennis van de wereldeconomie is voor ons van levensbelang. Met de serious games die je speelt bij economie, krijg je daar zeker grip op.
Science & Research
  • Science Lab

Heel spannend zijn de Science Lab projecten in klas 1 en 2 van de drie bètavakken samen. Handigheid, technisch inzicht en slim denken komen goed van pas als je een BeetleBot bouwt (en daarmee gaat racen) of je eigen barbecue ontwerpt en je ouders eten aanbiedt van je eigen BBQ, gestookt met zelfgemaakt houtskool.

  • Bètaplus

In klas 3 start je met Bètaplus. Je onderzoekt bijvoorbeeld de explosiegrenzen van benzine en de werking van een boemerang. Daarnaast maak je kennis met Arduino, een microcontroller waar je allerlei sensoren en schakelaars op kunt aansluiten. Die Arduino gebruiken we om een autonome robot te bouwen.

  • Expeditie Limburg

Al meer dan dertig jaar doen we veldonderzoek in het Geuldal in Limburg samen met studenten van de Universiteit Delft. In klas 4 trek jij ook je laarzen aan. Je helpt mee om het gebied in kaart te brengen, geologisch, taalkundig en biologisch. Met resultaat! Wij leveren de gegevens voor nieuwe stroomkaarten van de rivier De Geul en wetenschappelijke publicaties. Dan doe je dus echt voorbereidend wetenschappelijk onderzoek!

  • Samen met de universiteit

Je kunt in klas 5 en 6 proefstuderen aan de universiteiten van Maastricht, de Technische Universiteit Eindhoven en Tilburg (Pre University). Je volgt dan colleges en je doet het onderzoek voor je profielwerkstuk op de universiteit. Doe je al tentamens, dan krijg je daarvoor vrijstelling als je echt gaat studeren. Zo start je je studie straks met een voorsprong.

  • Oelbert College Tour

Driemaal per jaar praten meer of minder bekende oud-leerlingen bij ons op school over een breed scala van wetenschappelijk onderwerpen, zoals nieuwe ontwikkelingen in de medische wereld, Duitse oorlogskunst, de Spanjaarden in Zuid-Amerika of filmmuziek. Iedereen mag komen, vragen stellen en meepraten.

  • Vakexcursies aardrijkskunde

In Rotterdam bekijken we stedenbouwkundige en architectonische hoogstandjes en je doet zelf buurtonderzoek ‘op Zuid’. In het rivierengebied rondom Arnhem proberen we oplossingen te bedenken voor de waterproblematiek, gekoppeld aan klimaatverandering en ruimte voor de rivier. Op die manier wordt je examenstof een stuk levendiger

  • Olympiades

Voorrondes op school en dan naar de landelijke finale! We doen altijd mee met Olympiades voor wiskunde, natuurkunde, scheikunde, biologie en aardrijkskunde. En we komen heel ver!

Oelbert in 1 min

Laatste Nieuws

Kom kijken en meedoen op het Oelbert!

Pre-Gymnasium College

Voor groep 8

Voorlichtingsavonden

8, 10, 15 en 17 november

Open Avond

10 februari

Aanmelden

7 en 9 maart

Sint-Oelbertgymnasium

Er gebeurt veel op het Oelbert. Wij bieden een sterk gymnasiaal kernprogramma aan, met daaromheen een flexibele schil vol met keuzemogelijkheden voor extra begeleiding en/of voor extra uitdaging.