Focus on You

Het Oelbert is een kleine en fijne school. Iedereen kent iedereen. Ook jij zal je snel thuis voelen op het Oelbert. Al tijdens de introductie maak je nieuwe vrienden. Je mentor heeft extra aandacht voor je. Je wordt geholpen als dat nodig is en extra uitgedaagd als je dat wenst.

Lees meer

Oelbert Masters

Op het Oelbert kun je veel kiezen. Wat past bij jou? Is het de Wiskunde Olympiade, fotoshoppen, potjes-latijn, jongleren, breien of iets heel anders? Iedere leerling , dus ook jij, mag twee keer per jaar een masterclass kiezen uit een breed aanbod.

Lees meer

Cross the Border

Op het Oelbert verleg je je grenzen. Je bezoekt musea in Nederland en daarbuiten. In klas 2 ga je naar Londen, in klas 3 hiken in de Ardennen, in klas 4 onderzoek doen in het Geuldal en in klas 5 maak je een fantastische klassieke reis naar Rome of Griekenland. Als dat niet uitdagend grensverleggend is?

Lees meer

Science & Research

Onderzoek, experimenteren, analyseren ……… als nieuwsgierige leerling spreekt je dat zeker aan. Op het Oelbert hebben we veel mogelijkheden om je ook op dit gebied uit te dagen. Ons Science lab, Six Sigma en de Bètaplus projecten stimuleren je een onderzoekende houding te ontwikkelen.

Lees meer

Sport Lab

Een gezonde geest in een gezond lichaam, zei Juvenalis. Wie wil dat niet? Sport is een belangrijk onderdeel in je rooster. Naast de gymlessen bieden we je nog veel meer aan: sportieve clinics en niet te vergeten Scoolsport op vrijdagmiddag. Geen beter begin van je weekend!

Lees meer

Art & Culture

Musiceren, toneel spelen, tekenen, schoolfeesten, Oelbert Festival en de Culturele Raad: te veel om op te noemen. Het bruist van de activiteiten op het Oelbert. Je kunt je talenten laten zien en verder ontplooien. Ook hier is er voor jou weer veel te kiezen.

Lees meer

Cambridge Engels

Engels is als wereldtaal erg belangrijk en op het Oelbert kun je deze taal uitstekend leren beheersen: wij geven Cambridge Engels aan de leerlingen die de hoogste niveaus van de Engelse taal willen bereiken.

Goethe Duits

Duitsland is onze naaste buur en belangrijkste handelspartner. In veel opkomende economieën in Midden-Europa is Duits de handelstaal. Maar liefst 100 miljoen mensen spreken Duits. Bedrijven zijn zeer geïnteresseerd in jou als je je Duits goed beheerst. Slim dus als je meedoet om een Goethe certificaat te halen!

Delf Frans

Frans wordt veel gevraagd in het bedrijfsleven, is ‘booming business’ in Afrika, een belangrijke voertaal bij internationale betrekkingen, zoals bij de NAVO, Unesco, het Rode Kruis en het IOC én de taal van een populair vakantieland. Allemaal redenen om het DELF (Diplôme d’Etudes en Langue Française) certi¬ficaat te halen.

Russisch

De lessen Russisch geven je de kans om kennis te maken met het grootste land van de wereld. Bovendien is Russisch een belangrijke taal in veel Oost-Europese landen. Meer kennis van hun taal en cultuur kan je in de toekomst nog goed van pas komen!

Bètaplus

Leren doe je niet alleen met je hoofd, maar ook met je handen. Op het Oelbert hebben we daarom in klas 3, 4 en 5 Bètaplus. Handigheid, technisch inzicht en slim denken heb je allemaal nodig als je je eigen pulsmotor en AM-ontvanger maakt of met de microcontroller Arduino een LED cube of autonome robot aanstuurt.

Science Lab

In ons Science Lab bouw je je eigen robot en laat die door een doolhof manoeuvreren. Ook ontwerp je je eigen barbecue en bied je je ouders eten aan van deze barbeque, gestookt met zelfgemaakt houtskool.

Sprinturen (extra vakken)

Als je het aankunt, volg je extra vakken, zoveel je maar wilt. Heb je niet genoeg ruimte binnen je rooster? Dan sprokkel je: je ruilt lesuren van vaste vakken in voor lesuren van extra vakken. Is er veel belangstelling voor een vak, dan geven we speciale ‘sprinturen’.

Honours Programma Gymnasia

Wil je een boek schrijven, een app maken of een eigen onderneming starten? In klas 4 kun je meedingen naar deelname aan het landelijke Honours Programma van alle Gymnasia. Word je uitverkozen dan mag jij onder schooltijd jouw unieke idee echt uitvoeren en krijg je straks een honours-getuigschrift bij je diploma.

Junior HPG

Bij Junior HPG werk je iedere twee weken drie uur lang, onder begeleiding van vakdocenten, aan een programma dat jij interessant vindt. Dat kan van alles zijn: van onderzoeken, ontwerpen, schrijven tot zelf ondernemen.

Dubbele profielen

In de bovenbouw kun je extra vakken kiezen zodat je examen kunt doen in meerdere profielen. Soms kun je daarvoor een sprintuur volgen of je gaat lessen sprokkelen in overleg met je mentor en vakdocent.

Schooltoneel

Sta jij graag op het podium? Dan doe je natuurlijk mee met ons jaarlijkse grote toneelstuk, met muziek, decorbouw en grime. We nodigen iedereen uit om te komen kijken naar de uitvoering in theater de Bussel! Sta jij liever niet in de spotlights, dan maak je de achtergrondmuziek, bouw je mee aan de decors of zorg je voor licht en geluid.

Uitdagende sporten

In klas 1 heb je natuurlijk de ‘gewone’ gymlessen, maar drie keer per jaar heb je extra sportclinics. Dan ga je met experts aan de gang met andere, uitdagende sporten, bijvoorbeeld freerunnen, circussport of zelfverdediging.

Scoolsport

Natuurlijk mag je vaker sporten als je dat leuk vindt. Sporten op school is cool, daarom Scoolsport! Wil jij met je klasgenoten lekker een potje pannavoetbal spelen, tafeltennissen, ultimate frisbee doen, rugbyen of dansen? Tijdens het blokuur op vrijdagmiddag kun je samen allerlei bekende en minder bekende sporten beoefenen: iedereen is welkom!

Leerlingenraden

Vind je het leuk om activiteiten te organiseren voor je medeleerlingen? Wordt dan lid van bijvoorbeeld de leerlingenraad, de culturele raad of de sportcommissie!

VITA-redactie

Heb je ambities op het gebied van schrijven, poëzie, vormgeving of fotografie? Ga dan in de redactie van VITA, ons leerlingenblad. Heel wat Oelbertanen hebben hier hun eerste stappen gezet op weg naar een carrière in de journalistiek, de media, literatuur of vormgeving.

Debatteren

Het Oelbert heeft een lange debat traditie. Je leert er nauwkeurig formuleren, argumenten wegen, overtuigen en luisteren. We doen mee aan regionale en landelijke debatwedstrijden. Wil jij het Oelbert vertegenwoordigen en je verbale kwaliteiten tonen.

Vrijstelling voor Talent

Heb jij een bijzonder talent op het gebied van sport, muziek, toneel, etc. En vraagt dat soms om aanpassing van je rooster. We denken met je mee en zoeken naar oplossingen zodat je je in je studie en je talent optimaal kunt ontwikkelen.

Going Global

Wereldwijd gaan 58 miljoen kinderen niet naar school. En nog veel meer kinderen krijgen slecht onderwijs. Edukans werkt aan meer scholen, schoolbanken, boeken en leraren. Het Oelbert helpt Edukans daarbij en voert actie voor onderwijs in ontwikkelingslanden.

Pre University

Je kunt in klas 5 en 6 proefstuderen aan de universiteiten van Maastricht, de Technische Universiteit Eindhoven en Tilburg. Je volgt dan colleges en je doet het onderzoek voor je profielwerkstuk op de universiteit. Doe je al tentamens, dan krijg je daarvoor vrijstelling als je echt gaat studeren. Zo start je je studie straks met een voorsprong.

BBC Awards

Ieder jaar doet een groep leerlingen mee met de internationale BBCawards voor Public Speaking, Young Writers en Digital Voice. Laat jij je ook uitdagen?

Programmeren en coderen

Programmeren Abracadabra? Niet als je de cursus programmeren en coderen hebt gevolgd! Vanaf klas 2 kun je deze cursus volgen en leer je werken met de programmeertalen Python en Processing. Naast het daadwerkelijk programmeren leer je ook logisch en gestructureerd denken, complexe abstracte problemen oplossen en algoritmes begrijpen.

Oelbert in 1 min

Laatste Nieuws

Kom kijken en meedoen op het Oelbert!

Pre-Gymnasium College

Voor groep 8

Voorlichtingsavonden

8, 10, 15 en 17 november

Open Avond

10 februari

Aanmelden

7 en 9 maart

Sint-Oelbertgymnasium

Er gebeurt veel op het Oelbert. Wij bieden een sterk gymnasiaal kernprogramma aan, met daaromheen een flexibele schil vol met keuzemogelijkheden voor extra begeleiding en/of voor extra uitdaging.