Focus on You

Het Oelbert is een kleine en fijne school. Iedereen kent iedereen. Ook jij zal je snel thuis voelen op het Oelbert. Al tijdens de introductie maak je nieuwe vrienden. Je mentor heeft extra aandacht voor je. Je wordt geholpen als dat nodig is en extra uitgedaagd als je dat wenst.

Lees meer

Oelbert Masters

Op het Oelbert kun je veel kiezen. Wat past bij jou? Is het de Wiskunde Olympiade, fotoshoppen, potjes-latijn, jongleren, breien of iets heel anders? Iedere leerling , dus ook jij, mag twee keer per jaar een masterclass kiezen uit een breed aanbod.

Lees meer

Cross the Border

Op het Oelbert verleg je je grenzen. Je bezoekt musea in Nederland en daarbuiten. In klas 2 ga je naar Londen, in klas 3 hiken in de Ardennen, in klas 4 onderzoek doen in het Geuldal en in klas 5 maak je een fantastische klassieke reis naar Rome of Griekenland. Als dat niet uitdagend grensverleggend is?

Lees meer

Science & Research

Onderzoek, experimenteren, analyseren ……… als nieuwsgierige leerling spreekt je dat zeker aan. Op het Oelbert hebben we veel mogelijkheden om je ook op dit gebied uit te dagen. Ons Science lab, Six Sigma en de Bètaplus projecten stimuleren je een onderzoekende houding te ontwikkelen.

Lees meer

Sport Lab

Een gezonde geest in een gezond lichaam, zei Juvenalis. Wie wil dat niet? Sport is een belangrijk onderdeel in je rooster. Naast de gymlessen bieden we je nog veel meer aan: sportieve clinics en niet te vergeten Scoolsport op vrijdagmiddag. Geen beter begin van je weekend!

Lees meer

Art & Culture

Musiceren, toneel spelen, tekenen, schoolfeesten, Oelbert Festival en de Culturele Raad: te veel om op te noemen. Het bruist van de activiteiten op het Oelbert. Je kunt je talenten laten zien en verder ontplooien. Ook hier is er voor jou weer veel te kiezen.

Lees meer

Van niets iets maken: hoe het getal 0 verwondert en verrast.

2 min lezen
Deel dit artikel:     |     |  

Wat leren de kinderen toch veel op het Sint-Oelbertgymnasium, dacht een aantal ouders van de school. Hoe mooi zou het zijn als ook de ouders hier iets van mee kunnen krijgen? Met deze gedachte in het achterhoofd organiseerde de oudervereniging van het gymnasium in samenwerking met leraren en leerlingen een inspirerende avond voor een breed geïnteresseerd publiek: de ‘Oelbert College Tours’.

Op woensdagavond 16 november werden in de sfeervolle Agora van de school twee docenten van het gymnasium door Niels van Bijsterveld geïnterviewd. Tijdens deze eerste editie waren dat Nico Kruit (klassieke talen) en Wim Smit (filosofie). In een geanimeerd gesprek lieten zij vanuit hun expertise hun licht schijnen op het thema van de avond: het getal 0. Via Zeno’s paradoxen en horror vacui wisten zij van niets iets te maken. Zo bleek zelfs het getal 0 voldoende in zich te hebben om het publiek te verwonderen en te verrassen.

Het getal 0 is een fenomeen dat voor ons heel gewoon is, maar pas in het jaar 628 AD ‘bedacht’ is. Dat nieuwe inzicht was toen zo verwarrend dat mensen overal ter wereld de nul schuwden. Dat daar dus een zeer interessant gesprek uit voortvloeide is dan ook niet verrassend. De reacties uit het publiek zijn dan ook zeer enthousiast. Vader Frits Vink was aanwezig en vertelt: “Het is al even geleden dat ik in de schoolbanken zat, dus hier wilde ik graag bij zijn. Super interessant ook dat ze het thema van verschillende kanten hebben belicht, dat gaf heel mooie inzichten”. Natuurlijk werden de ouders voorzien van een hapje en een drankje en verzorgde de sectie muziek met eigen leerlingen mooie muzikale intermezzo’s.

Rector Auke van Ast is in zijn nopjes met deze eerste editie. ”Dit is precies wat ons gymnasium zo uniek maakt. Het is mooi om te ervaren dat de kruisbestuiving tussen de oudervereniging, leerlingen en docenten leidt tot dit inspirerende resultaat. Geweldig dat alles – van het logo, het thema tot en met de tune – ontwikkeld is door betrokkenen bij het Oelbert. Ik kijk nu al uit naar de volgende editie’!

Oelbert in 1 min

Laatste Nieuws

Kom kijken en meedoen op het Oelbert!

Pre-Gymnasium College

Voor groep 8

Voorlichtingsavonden

8, 10, 15 en 17 november

Open Avond

10 februari (o.v.)

Aanmelden

7 en 9 maart

Sint-Oelbertgymnasium

Er gebeurt veel op het Oelbert. Wij bieden een sterk gymnasiaal kernprogramma aan, met daaromheen een flexibele schil vol met keuzemogelijkheden voor extra begeleiding en/of voor extra uitdaging.